ISPOVEST SUPRUGE RADNIKA VELESTROJA: Vatra ih je zatekla na spavanju, polugoli su iskakali iz baraka
Foto: čitalac Kurira

Požar u Rusiji

ISPOVEST SUPRUGE RADNIKA VELESTROJA: Vatra ih je zatekla na spavanju, polugoli su iskakali iz baraka

Crna Hronika -
Bukvalno je izleteo u donjem vešu iz barake. One koji su uspeli da izvuku živu glavu smestili su u obližnju menzu, kaže supruga jednog od radnika Velestroja

SRBIJA/RUSIJA - Muž mi se samo javio porukom da je uspeo da se spase. Vatra ih je zatekla u barakama u kojima su u to vreme svi radnici spavali. On je uspeo da se spase tako što je razbio prozor na baraki. Potom je pokušao da sa još nekoliko kolega spase na isti način još neke radnike, ali je vatra bila toliko velika da nisu uspeli da priđu barakama, kaže za Kurir supruga jednog od radnika "Velestroja" koji je uspeo da se spase iz požara.

Prema njenim rečima iz nekih baraka, u kojima obično boravi 5 ili 6 radnika, niko nije uspeo da se spase.

"Moj muž je imao sreću da se spase. Bukvalno je izleteo u donjem vešu iz barake. One koji su uspeli da izvuku živu glavu smestili su u obližnju menzu. Problem je što veliki broj njih nemaju kod sebe mobilne telefone i nisu u mogućnosti da se jave svojim porodicama", kaže sagovornica Kurira.

Podsetimo, najmanje 6 osoba je poginulo, među kojima i nekoliko radnika iz Srbije, kada je na gradilištu na poluostrvu Jamal na severu Sibira noćas izbio požar.

Naime, u trenutku kada je izbio požar na gradilištu se nalazilo oko 200 radnika iz Srbije, koji su u Rusiju otišli preko firme "Velestroj".

(J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track