ISTINA O LIKVIDACIJI ZEMUNSKOG KLANA: Ovaj detalj na fotografijama tela OTKRIVA strogo čuvanu tajnu!
Foto: Privatna Arhiva

Jezivi detalji

ISTINA O LIKVIDACIJI ZEMUNSKOG KLANA: Ovaj detalj na fotografijama tela OTKRIVA strogo čuvanu tajnu!

Crna Hronika -

Lično sam radio uviđaj, Mile Luković i Dušan Spasojević mučeni su i ubijeni na drugom mestu, pa tek onda prebačeni u vikendicu, tvrdi Goran Petronijević, bivši sudija i advokat!

Prema rečima Petronijevića, pored neverovatne činjenice da je na fotografijama sa uviđaja pored tela Dušana Spasojevića automatska puška, on ukazuje i na različite položaje tela ubijenog.

- Fotografije sa lica mesta takođe ukazuju na to da je položaj tela menjan. To je nedopustivo, na uviđaju se fiksiraju tragovi koji su zatečeni, naročito ako su već nastradali u borbi - kaže on.

Zvanična verzija po kojoj su vođe „zemunskog klana“ Dušan Spasojević i Mile Luković ubijeni u Meljaku 27. marta 2003. tokom obračuna s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) napravljena je kao opravdanje za likvidaciju ljudi koji su mogli da budu ključni svedoci u otkrivanju istine o ubistvu Zorana Đinđića, tvrdi za Kurir advokat i bivši sudija Goran Petronijević!

On kaže i da smatra da je motiv bio prikrivanje pozadine atentata, koja do danas nije otkrivena.

- Spasojević i Luković nisu ubijeni na mestu na kojem su zatečeni. Na osnovu svih saznanja koja imam tvrdim da su oni bili uhapšeni, mučeni, pa otud podlivi na telu na fotografijama sa obdukcije, a potom ubijeni i doneti u Meljak - otkriva svoje sumnje poznati beogradski advokat i objašnjava da je do ovog zaključka došao jer je sam sproveo istragu i uviđaj na licu mesta.

Nije bilo borbe

- Četiri dana posle ubistva, koje se prema zvaničnoj verziji dogodilo u Meljaku, nekoliko sati sam detaljno pregledao lice mesta. Nisam naišao ni na jedan trag da su oni boravili u toj kući, niti da se bilo šta dogodilo u dvorištu - otkriva Petronijević.

Na ovaj nesvakidašnji korak odlučio se pošto mu je od prvog dana verzija o ubistvu tokom pružanja otpora Šiptara i Kuma policiji bila nelogična.

- Desetak dana pre zvanične objave njihovog ubistva pojavila se informacija da su uhapšeni, zbog toga sam odmah posumnjao da je reč o manipulaciji. Moje sumnje potvrdila je činjenica da na tom mestu nisam uočio ništa što bi ukazivalo da se tu odigrala borba - tvrdi poznati advokat, koji je tokom postupka za ubistvo premijera branio Sašu Pejakovića, koji je među poslednjima video žive Kuma i Šiptara.

Petronijević kaže da je potom pregledao susednu kuću i ogradu.

- Drveće nije bilo oštećeno, nigde nije bilo nijedne čaure. Trava je, koliko se sećam, tek počela da raste, bilo je malo ugaženo, razgrtao sam čak i zemlju, ali nigde nije bilo tragova krvi, pucnjave, borbe niti oštećenja, koja bi - iz mog višegodišnjeg iskustva kao sudije koji je uradio na stotine uviđaja - morala da budu vidljiva - priča naš sagovornik.

NE PROPUSTITE...

STROGO ČUVANA TAJNA: Šiptar i Kum mrtvi doneti u Meljak!

(UZNEMIRUJUĆE) TAJNA ČUVANA 14 GODINA! VOĐE ZEMUNACA U PODLIVIMA: Fotografije koje NIKAD nisu viđene

KAKO JE STVOREN ZEMUNSKI KLAN: Šiptar uzeo policajca za kuma mafije!

ISPOVEST RADNIKA KOJI JE ZIDAO ŠILEROVU: Spasojević je morao KRVLJU DA ZALIJE TEMELJ!

MISTERIJA! PRVA ŽRTVA ZEMUNACA Očajni otac: Sin mi se UBIO posle otmice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track