ISTRAGA O NESREĆI: Avion se srušio zbog male visine?
Foto: Privatna Arhiva

Velika tragedija

ISTRAGA O NESREĆI: Avion se srušio zbog male visine?

Crna Hronika -

Iako iskusan pilot, tragično nastradali Zoran Petrović nije razvio dovoljnu brzinu za visinu na kojoj se nalazio „pajper čiroki“ pre pada

POŽAREVAC - Tragično nastradali pilot Zoran Petrović Petrika (63) nije uspeo da razvije dovoljno veliku brzinu kako bi izveo piruetu „pajper čirokijem“ pre nego što je avion pao kod Velikog Gradišta.

Prema saznanjima Kurira, to je uzrok avionske nesreće u kojoj je Petrović poginuo.

Prema rečima izvora bliskog istrazi, letelica se nalazila na veoma maloj visini kad je pilot izgubio kontrolu i pao.

- Petrović je poleteo sa improvizovane piste na Srebrnom jezeru i trebalo je da nadleti hotel u kojem je organizovana rođendanska proslava. Međutim, on nije uspeo dovoljno da „zaleti“ avion, bio je na maloj visini, pa je avion pao - navodi naš sagovornik i dodaje da će nakon opsežne istrage tima specijalizovanog za avionske nesreće biti više informacija o padu. Navodno, nesreću su primetili radnici sa obližnje farme mangulica, koji su i pozvali Hitnu pomoć.

Stravičan prizor

- Avion se posle pada zapalio, te je pilot potpuno izgoreo. Ljudi koji su izvlačili telo bili su zatečeni stravičnim prizorom - rekao je izvor Kurira.Rođaka nastradalog pilota Marija R. kaže da je porodica u velikom šoku.- Niko to nije očekivao. Kad smo čuli za nesreću, samo smo brinuli da li je bio sam ili je bilo još nekoga u avionu, pošto je često leteo decom. Informacija da je bio angažovan na rođendanu svoje unuke nije tačna - navela je rođaka Zorana Petrovića. Ona dodaje da porodici još uvek nije saopšteno šta je uzrok nesreće.Legenda grada- Rekli su da će komisija obaviti istragu, ali da to može da potraje i nekoliko meseci. Njegovo telo je preneto na obdukciju, nakon koje ćemo imati više informacija - kaže Marija.Poznanici nastradalog pilota još su u šoku zbog tragedije.- Naš grad je ostao bez velikog čoveka. Zoran je bio poznati pilot, ugostitelj i poslovni čovek. Osim kafića „Šansa“, koji je držao na Starom korzou u centru grada, imao je i prodavnicu. Svi su ga veoma poštovali i cenili - ispričali su Petrovićevi prijatelji.Oni kažu da je Petrović bio pun života. Obožavao je život i avione... Komemoracija stradalom pilotu biće održana danas u 12 časova u Domu kulture u Požarevcu.

Stručnjaci tvrdeUZROK LJUDSKI FAKTOR?Istraga u avionskim nesrećama može trajati od tri do šest meseci, smatra Petar Vojinović, urednik portala Tango siks.- Uzrok nesreća je uglavnom ljudski faktor, tehnika veoma teško zakaže. Iako je taj avion bio star više od trideset godina, on je tehnički bio dobro održavan. Uz rok nesreća su neretko loša letačka disciplina i sama priprema leta - rekao nam je Vojinović.

U ŠOKU Pevač „Granda“ Renato Henc BIO MI JE KAO OTACZvezda „Granda“ Renato Henc, koji je bio blizak prijatelj nastradalog Petrovića, kaže za Kurir da je Petrovića voleo kao oca.- Zoran je bio školski drug mog oca, kao oca sam ga gledao. Prošle godine sam ostao bez oca, Zoran mi je davao savete, razgovarao sa mnom. Prekjuče mi je bio rođendan - ispričao je Renato Henc. Prema njegovim rečima, nastradali pilot bio je veoma cenjen u gradu.- Nije on nikakav biznismen, kao što se pisalo, ćerka mu radi u školi, supruga u zdravstvenoj ustanovi, pa da je bio bogat, ne bi one radile u državnim ustanovama. Avioni su mu bili razonoda, kad je kupio taj avion, ostvarila mu se želja i svi smo bili srećni zbog toga. Ta želja ga je sada i odvela u smrt - ispričao je pevač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track