ISTRAGA SMRTI MALOG RADENKA (8): Roditelji pozvani u policiju
Foto: Zoran Šaponjić, Privatna Arhiva

Prikupljanje dokumentacije

ISTRAGA SMRTI MALOG RADENKA (8): Roditelji pozvani u policiju

Crna Hronika -

Milan Nikodinović, otac dečaka Radenka koji je u subotu 8. oktobra preminuo u Beogradu od sepse, pozvan je da u policiji da izjavu koja će biti deo obimne dokumentacije na osnovu koje će tužilaštvo preduzimati dalje korake u slučaju.

Kako je danas rekao Zoran Nestorović, vršilac funkcije javnog tužioca, policiji je upućen novi zahtev za prikupljanje dodatnih informacija, kao i zahtev da se obavi razgovor sa roditeljima preminulog dečaka.

- Upućen je zahtev da se to uradi, a na policiji je da odredi termin. U svakom slučaju, potrebno je dopuniti dokumentaciju i obaviti određene razgovore. Očekujem da u toku sledeće sedmice sva tražena dokumentacija stigne, a to podrazumeva i izveštaj o spoljnoj kontroli komisije koju je formiralo resorno ministarstvo, kao i zapisnik obdukcije.

Taj obdukcioni izveštaj je najznačajniji, ali on može da se čeka i dve nedelje. Međutim, pošto je reč o ovako delikatnom slučaju to će biti urađeno brže ali svi podaci moraju biti izuzetno precizni i validni za donošenje daljih koraka. To podrazumeva kompleksnu analizu svih uzoraka, a kada to sve stigne do nas moćićemo da preduzimamo naredne korake – kaže Nestorović.

Radenkov otac Milan je potvrdio da je pozvan u policiju i da će tamo otići u popodnevnm satima. Sa sobom će poneti dečakovu otpusnu listu iz Instituta za majku i dete u Beogradu, gde je dečak i preminuo posle borbe lekara da mu spasu život koji je bio ugrožen zbog infekcije nastale posle preloma ruke.

– Zvali su me iz policije i popodne idem na saslušanje. Čuo sam da je i doktor Dobrivoje Bojanić saslušan, ali prosto ne mogu da verujem u priče koje su preko medija sada stigle do moje porodice i to da je taj lekar rekao da nije bilo otvorenog preloma. To je strašno. Taj čovek tvrdi da je sve uradio kako treba, da se držao svih medicinskih pravila, ali moja porodica zna najbolje da li je to što priča i tačno. Našeg Radenka više nema i za to je neko odgovoran. Pa imam i otpusnu listu iz Beograda na kojoj pišu svi detalji od momenta kad je dete tamo primljeno da poslednjeg dana, kada je umrlo – kaže Milan Nikodinović.

Podsetimo, Radenko je polomio ruku 1. oktobra, prilikom pada sa tobogana, posle čega mu je stavljen gips u bolnici u Loznici. Ruka je počela da mu otiče, a roditelji su nekoliko puta išli kod lekara koji ih je vraćao kući.

Prebačen je u Institut za majku i dete u Beogradu, ali je preminuo u nedelju 9. oktobra, od posledica sepse.

OSVANULI BILBORDI ZA MALOG RADENKA (8): Prijatelji ostavili potresnu poruku

LONČAR NAREDIO Smena direktorke bolnice i načelnika hirurgije u Loznici zbog smrti malog Radenka (8)

POTERA ZA DOKTOROM: Ortoped osumnjičen za smrt dečaka (8) nestao bez traga!

MUP I TUŽILAŠTVO POČELI ISTRAGU O SMRTI RADENKA (8) Lončar: Ozbiljni propusti!

(alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track