Ivana Buha biće svedok-saradnik protiv Čumeta?
Foto: Zorana Jevtic

Buhina žena progovorila

Ivana Buha biće svedok-saradnik protiv Čumeta?

Crna Hronika -
Buha hoće da priča policiji o nerešenim ubistvima, ali i brojnim krivičnim delima iza kojih navodno stoji njen suprug

BEOGRAD - Ivana Buha (35), supruga svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, mogla bi da bude svedok-saradnik protiv svog muža, saznaje Kurir. Buha je navodno spremna da progovori o nerešenim ubistvima, ali i o brojnim drugim krivičnim delima iza kojih navodno stoji njen suprug!Buha bi danas trebalo da bude saslušana kao svedok u odeljenju za krvne i seksualne delikte beogradske kriminalističke policije.- Tačno je da sam dobila poziv za saslušanje, ali ne mogu da kažem za koji dan jer neću da me slikate. Svakako ću se odazvati - rekla je Buha juče za Kurir.Podsetimo, Ivana Buha je u prethodnih nekoliko dana iznela teške optužbe na račun supruga, s kojim ne živi već nekoliko meseci. U izjavama za medije ona je rekla da on „ubija i otima, a da mu niko ne može ništa“.Dva ubistvaBuha, koja je nekada govorila da je po zanimanju supruga svedoka-saradnika, ispričala je i da se Čume najviše plaši rasvetljavanja ubistva Zorana Petrovića Šempe, ali i da zna ko je naručio ubistvo Momira Gavrilovića, a ko ga je izvršio.Za Petrovićevo ubistvo, koje se dogodilo 13. marta 1998, podsetimo, Buhu je pred Specijalnim sudom optužio i drugi svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi.- Ne možemo unapred da govorimo o tome šta će sve u iskazu navesti Ivana Buha, kao ni kakve će dokaze ponuditi, ali se ne isključuje mogućnost da joj se ponudi zaštićeni status - kaže izvor Kurira.Doneo milione u kešuSupruga prvog svedoka-saradnika, osim za zločine, optužila je Čumeta i za brojna druga krivična dela, ali i da pojedine političare uhodi i ucenjuje ih.- Istražitelje će interesovati i poreklo 10 miliona evra u kešu, koliko je, prema tvrdnjama njegove supruge, doneo iz Francuske u oktobru prošle godine i čak slikao maloletnu ćerku na bračnom krevetu sa 2,2 miliona evra - dodaje on.

NezgodnaŠTA SVE ZNA IVANAKo je ubio Zorana Petrovića ŠempuKo je naručio ubistvo Momira Gavrilovića, a ko ga je izvršioPoreklo 10 miliona evra u kešu koje je Čume doneo kućiBrojna krivična delaUcene političara

U kućnom pritvoruLJUBIŠA BUHA NE ODGOVARA NA POZIVEPodsetimo, Ljubiša Buha Čume je 3. aprila osuđen na godinu dana zatvora zbog prebijanja supruge i napada na policajce. Istog dana, on je iz Centralnog zatvora prebačen u kućni pritvor. Prvi svedok-saradnik u istoriji srpskog pravosuđa juče se nije javljao na broj poznat redakciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja