JOVANINA PORODICA NIJE PRETILA KRVNOM OSVETOM: Izmišljene priče dodatno zabolele najmilije!
Foto: Saša Urošev

So na ranu

JOVANINA PORODICA NIJE PRETILA KRVNOM OSVETOM: Izmišljene priče dodatno zabolele najmilije!

Crna Hronika -

BANATSKO KARAĐORĐEVO - Petar Popović iz Banatskog Karađorđeva, otac Jovane Popović (20), najmlađe žrtve krvavog masakra u Žitištu, nije izjavio pojedinim medijima da će se krvniku svoje ćerke Siniši Zlatiću (38) i njegovoj porodici osvetiti krvnom osvetom!

Na svu muku i jad, priča o izmišljenoj krvnoj osveti, u crno zavijenu porodicu Popović, dodatno je uznemirila:­

"To je kao da su im bacili so na bolnu ranu koja nikad neće zaceliti. Petar nijednim gestom nije pokazao da će se bilo kome svetiti­ govore meštani Banatskog Karađorđeva."

To je Kuriru potvrdio i načelnik Srednjebanatskog upravnog okruga Dušan Šijan. On je bio u dugoj povorci koja je na večni počinak ispratila nedužno nastradalu studentkinju novosadskog Pravnog fakultera.

Šijan je, inače, komšija unesrećenih Popovića:­

- Rođen sam u ovom delu sela, a Popoviće dobro poznajem. Čestita je to i vredna porodica. Divnu decu imaju, ali su u trenutku ostali bez najstarije ćerke­ rekao nam Šijan i još tada zamolio da Popoviće ne uzmemiravamo, što smo i učinili.

Njega je otac ubijene devojke ovlastio da pisanom izjavom demantuje priču o krvnoj osveti:­

- Niko od uže porodice Popović nije davao izjave novinarima u kojima se poziva na krvnu osvetu i nasilje. Niko nije najavio da će naplatiti krv svoje kćerke kroz krvnu osvetu. Otac nastradale devojke žali što nije u teškim trenucima bio dovoljno pribran da donira njene organe rekao nam je Šijan.

- Odgovorno tvrdim da ni u jednom trenutku nisam upotrebio reči mržnje i pretnje bilo kome, pa ni ubici svoje ćerke, prema kojem osećam žaljnje jer je on ovim postupkom i svoju porodicu pored naših zavio u crno. Prema monstruoznom ubici nemam nikavu mržnju, ne mogu da razumem takvu osobu da to uradi. Ne mogu da razumem takvu osobu da to uradi. Njegova familija nije kriva nego on sam za to što je učinio, istakao je otac nastradale Jovane Popović.

S.U.

Da čovek zanemi

Branko Kondić iz Banatskog Karađorđeva, takođe, je zatečen strašnom tragedijom, ali i dodatnimbolom koju trpe Popovići:

Poznajem Petra i njegovu porodicu. Srce mi se kida što je na ovakav način ostao bez ćerke.Velika je ovo tuga za njega, ali I celo naše selo. Ovo je da čovek zanemi­ rekao je Kondić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track