RAT NAVIJAČA U BG, IZREŠETAN KALAŠNJIKOVIM U ŽELEZNIKU: Vođa Zabranjenih Alen Kostić teško ranjen
Foto: Kurir

Usred dana

RAT NAVIJAČA U BG, IZREŠETAN KALAŠNJIKOVIM U ŽELEZNIKU: Vođa Zabranjenih Alen Kostić teško ranjen

Crna Hronika -

BEOGRAD - Alen Kostić (31), vođa navijačke grupe Zabranjeni, danas je u Železniku teško ranjen iz kalašnjikova.

On je ranjen u obračunu automatskim oružjem. Zasad je nepoznato da li je oružani obračun navijačkih grupa koji se danas desio u Rakovici na bilo koji način povezan sa ovim ranjavanjem u Železniku.

KURIR SAZNAJE PUCNJAVA U RAKOVICI Oružani obračun navijačkih grupa, 3 uhapšena, jedan ranjen u rame

Podsećamo, Kostić, poznatiji pod nadimkom Kubi, od ranije je poznat policiji, a bio je ranjen i u sačekuši u Železniku 2013. godine.

KRVAVI OBRAČUN: Upucan vođa navijača Partizana Alen Kostić

Vođi Zabranjenih tada je napravljena sačekuša ispred njegove kuće u beogradskom naselju Železnik, a od metaka je zadobio povrede u predelu obe natkolenice i izgubio je dosta krvi.

Navijačka grupa "Zabranjeni" vinovnik tuče u Nišu

Tadašnji incident dogodio se na uglu ulica Braće Lukića i Radoja Prvulovića ispred kuće gde Kostić živi, a on je vozilom Hitne pomoći prebačen u Institit za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica". Policija je tada brzo došla na lice mesta, ali je napadač umakao.

Podsetimo, Alen Kostić je poznatiji u navijačkom svetu kao vođa ekipe "Saut Femili" koja pripada grupi "Zabranjeni" i koja je u sukobu sa "grobarima" koji se okupljaju na južnoj tribini. “Zabranjeni” su u sukobu sa suparničkom navijačkom grupom “Alkatraz”, od koje pokušavaju da preuzmu primat na južnoj tribini.

Policija je svojevremeno, kako je pre tri godine objavio Insajder, protiv Kostića do 2006, kada je imao 20 godina, podnela 14 prijava za teška krivična dela poput nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda, ali da nijedna nije okončana presudom. Iz suda su bezbroj prekida postupaka objasnili time “da lice nisu mogli naći na adresi na kojoj je prijavljeno”. Sličan broj prijava podnet je od 2006. do danas.

Kako je Kurir već pisao, godine 2013, kada je Kostić ranjen, u dva odvojena sukoba u Beogradu ubijeni su Vladimir Živković, član navijačke grupe "Zabranjeni", dok je u kafiću "Penzija" u centru grada ubijen Vladimir Lukić, navijač FK Rad i član neonacističke grupe "Odred 18".

(E.K./EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track