IZREŠETAO DVOJICU: Supruga ubijenog sveštenika oprostila ubici

Suđenje Miroslavu Matiću

IZREŠETAO DVOJICU: Supruga ubijenog sveštenika oprostila ubici

Crna Hronika -
I dalje osećam gorčinu jer nemam muža. Bila je to velika ljubav, ali njega nikakvi milioni ne mogu da vrate, rekla je Čvorovićeva

BEOGRAD - Miroslav Matić (32) iz Ljubovije, optužen da je 12. marta 2015. u naselju Glogonjski rit iz automatske puške ubio vozača „Pink taksija“ Ćiru Treneskog (41) i sveštenika Miroslava Čvorovića (39), izjavio je juče u Višem sudu u Beogradu da je kriv, ali da nije monstrum.

- Nisam imao nameru nikog da ubijem. Kriv sam i taj rep nosiću celog života, ali ne želim da moja porodica trpi. Kajem se, jedino što sam želeo tog dana bilo je da prodam pušku i da devojci i sebi kupim burme - rekao je Matić u završnoj reči.Udovica sveštenika Čvorovića, koji je ubijen nakon što je video zaglavljen automobil i stao da pomogne, izjavila je da je Matiću oprostila.- I dalje osećam gorčinu jer nemam muža. Bila je to velika ljubav, ali njega nikakvi milioni ne mogu da vrate - rekla je Čvorovićeva, nakon čega se Matić rasplakao i rekao: „Hvala vam, gospođo.“Zamenica tužioca zatražila je za Matića maksimalnu kaznu od 40 godina.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track