JAVNI TUŽILAC PODNELA PRIJAVU: Peruanski sudija pod istragom zbog puštanja Davida Cufaja iz pritvora
Foto: Profimedia

Bokser-narko diler

JAVNI TUŽILAC PODNELA PRIJAVU: Peruanski sudija pod istragom zbog puštanja Davida Cufaja iz pritvora

Crna Hronika -

David Cufaj (24), koji je u Peruu uhapšen zbog pokušaja šverca kokaina, pušten je iz pritvora, što je podelilo mišljenja u peruanskom pravosuđu

PERU - Javni tužilac za borbu protiv trgovine narkoticima Sonja Medina Telo podnela je tužbu protiv predsednika Nacionalnog suda za preliminarne istrage Ernesta Mendevila Mamanija zbog puštanja našeg državljanina Davida Cufaja iz pritvora.

Podsetimo, nekadašnji bokser Cufaj uhapšen je u januaru prilikom pokušaja šverca dve tone kokaina u Evropu, a u peruanskim medijima označen je kao koordinator i finansijer narko-kartela zajedno sa Hoseom Karlosom Uljonom Rohasom. Vrednost pošiljke je procenjena na 174 miliona američkih dolara, a droga je bila skrivena u konzervama špargle.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Ni na koji način se ne garantuje da David Cufaj neće napustiti zemlju. Naročito je problematično što je on kvalifikovan kao član međunarodne kriminalne organizacije, što povećava opasnost od bekstva - ispričala je medijima tužiteljka Telo.

Ona je sve ovo predstavila Kancelariji za sudsku kontrolu kako bi se otvorila istraga i pokrenuo disciplinski postupak protiv sudije Mendevila. Podsetimo, on je u svojoj odluci obrazložio da Cufaj ima porodicu, radnu vizu i da smatra da je nemoguće da će pokušati da pobegne.

- Dokumenta dostavljena od Davida Cufaja nisu nikakva garancija. Reč je o stranom državljaninu, čije aktivnosti u ovoj zemlji nisu poznate - istakla je Medina Telo.

Cufaj je u zahtevu za puštanje iz pritvora preko svog advokata izjavio da živi u vanbračnoj zajednici sa devojkom (34) koja je pred porođajem.J.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track