JEZIVI DETALJI IZ ŽIVOTA VALJEVSKOG SILOVATELJA: Sin ga isterao iz kuće da mu ne napastvuje ćerkice
Foto: Shutter

Pola života proveo iza rešetaka

JEZIVI DETALJI IZ ŽIVOTA VALJEVSKOG SILOVATELJA: Sin ga isterao iz kuće da mu ne napastvuje ćerkice

Crna Hronika -

Silovatelj Lazar S. (67), koji je u nedelju napastvovao devojčicu (16), od izlaska iz zatvora živeo je na ulici, jer ga u kuću nije želeo ni rođeni sin u strahu za svoje dve ćerkice.

Naime, Lazar je u februaru ove godine izašao iz zatvora, nako što je odslužio desetogodišnju kaznu, i od tada je praktično bio beskućnik jer ga sin nije želeo u blizini devojčica, koje su sličnih godina kao i dosadašnje žrtve njegovog oca.

Novi napad na maloletnicu (16) čovek koji je pola svog života proveo iza rešetaka pokušao je u nedelju veče, u suvom centru Valjeva, i to samo sedam meseci nakon izlaska iz zatvora.

Srećom, devojčica (16) iz Mionice, koja u Valjevu uči školu i koju je Lazar S. namamio u mračni haustor u blizini Hale sportova pod izgovorom da je poznanik njenog oca i „treba nešto da joj da za njega“, uspela je da vrisne i da ga odgurne, zbog čega se preplašio i pobegao sa lica mesta.

- Dok je bio u zatvoru, Lazar je kuću u Valjevu prepisao na svog sina. Sa robije je izašao u februaru i odmah došao u kuću u kojoj njegov sin živi sa svojom porodicom, ali mu on nije dozvolio ulazak i prijavio ga je policiji.

Pretpostavlja se da sin nije želeo u kući oca sa takvom biografijom i ponašanjem, pogotovo jer ima dve ćerke koje su sličnih godina kao i devojke koje je Lazar ranije napastvovao i bio zbog toga osuđivan - priča naš pouzdani izvor iz istrage.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Po njegovim rečima, Lazar se, međutim, smešta u šupu u dvorištu kuće koju je prepisao sinu, u nekoliko navrata loži vatru, pa ga sin, u strahu od požara, ponovo prijavljuje policiji.

- Policija interveniše i šalje dopis Centru za socijalni rad, tako da je Lazar od marta ove godine u njihovoj „nadležnosti“, praktično kao beskućnik i, šta više, prima i socijalnu pomoć. U međuvremenu, i njegova supruga podnosi zahtev za razvod braka, a Lazar prijavljuje sina i traži reviziju ugovora po kojem mu je prepisao imovinu - kaže.Nekadašnji kondukter ugašenog saobraćajnog preduzeća „Strela“ rodom iz mioničkog sela Brežđe, u svom dosijeu ima sedam krivičnih dela silovanja ili pokušaja silovanja zbog kojih je bio pravosnažno osuđivan i robijao je.

Žrtve su mu bile žene, devojke ili, kao u poslednjem slučaju nedozvoljenih polnih radnji za šta se sumnjiči nakon napada na 16-godišnju učenicu, maloletnice.

U pravosuđu podsećaju i na jedan od slučaja, pre desetogodišnje robije, kada je nakon izlaska iz zatvora, praktično „na putu“ do kuće, napastvovao ženu, odmah bio uhapšen i samo „produžio“ u pritvor.

Ispituju se napadi u parku

Iz istrage kažu da se ispituje da li ima i još koje delo na duši, s obzirom na to da je tokom leta policiji prijavljeno par za sada nerešenih slučajeva manijačenja nepoznatih muškaraca u Valjevu, mahom u večernjim satima u parku Pećina.

Žrtve će biti pozvane na prepoznavanje Lazara kako bi se utvrdilo da li je on.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track