JEZIVI DETALJI NESREĆE KOD ŠAPCA: Majka stradalog pilota po njivi tražila poginulog sina

TUGA

JEZIVI DETALJI NESREĆE KOD ŠAPCA: Majka stradalog pilota po njivi tražila poginulog sina

Crna Hronika -

Čitavo selo Slatina juče je plakalo s majkom nastradalog potpukovnika Nenada Ćulibrka, koja je po dolasku na mesto nesreće pala na kolena i rukama prekopavala zemlju, dozivajući na sav glas mrtvog sina

ŠABAC - Mislila sam da ću nešto naći, sine. Šta uradi, čedo moje, znam da si voleo da letiš, ali kako će majka bez tebe dalje, zapomagala je na mestu nesreće majka pilota Nenada Ćulibrka (49), koji je nastradao u jezivoj nesreći u Slatini kod Šapca.Pored potpukovnika Nenada Ćulibrka iz Komande RV i PVO, u nesreći koja se dogodila 7. aprila, kada se srušio školsko-borbeni avion „supergaleb G-4“, stradao je i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

(UZNEMIRUJUĆE) POGLEDAJTE SNIMAK PADA SUPERGALEBA G4

Završen uviđajKako su nam meštani objasnili, uviđaj je juče završen, a potom je porodicama dozvoljeno da dođu na mesto nesreće.- Nesrećna žena kukala je na sav glas, a kako i ne bi kad je izgubila sina. Mučenica je došla u nadi da će nešto naći, a pošto ništa nije pronašla, rukama je kopala zemlju. Svi smo plakali s njom - priča jedna od meštanki.

Ona dodaje da je mesto nesreće potpuno očišćeno i da njiva na kojoj je avion pao izgleda kao da se ništa nije desilo.- Ostali su samo sveće i cveće i samo oni svedoče o tragediji - kažu meštani.U šabačkom naselju Trijangla, gde je s porodicom živeo potpukovnik Nenad Ćulibrk, tuga i neverica. Porodici je juče lično izjavio saučešće i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.- U petak, kad je avion nisko preleteo, šalio sam se sa suprugom da je to sigurno naš komšija i da nas pozdravlja. Sada hoću živ da se pojedem, jer dok sam se ja šalio, oni su leteli u smrt - priča jedan od komšija vidno uznemiren.

PILOTI USMERILI AVION KA NJIVI DA NE POBIJU NAROD: Piloti heroji spasli porodicu!Komšinica koja živi preko puta kuće porodice Ćulibrk guši se u suzama.

Uplakani Šabac

- Duša od čoveka, eto kakav je bio Nenad. Kada sam čula na vestima da je pao avion u Slatini, zaledila sam se i pomislila samo da nije on - kaže komšinica.Prijatelji drugog nastradalog pilota Dejana Pandurovića takođe ne mogu da veruju da ga više neće videti nasmejanog i veselog. O njemu imaju samo reči hvale.

Održana komemoracijaDANAS SAHRANJENI PILOTIKomemoracija nastradalim pilotima održana je juče u sali Doma vazduhoplovstva. Osim članova porodice, komemoraciji su prisustvovali i ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.- Tužni smo što su divni ljudi poput njih napustili ovaj svet i pridružili se stroju večne eskadrile - rekle su kolege poginulih pilota. Na skupu je govorio i komandant RV i PVO general-major Ranko Živak.

J. R. - J. I. - T. C.

(VIDEO, FOTO) ISPRAĆAJ PILOTA DEJANA Majka grlila kovčeg, sahranjen uz počasne plotune i TAMO DALEKO

POTRESNO SVEDOČENJE OČEVIDACA NESREĆE: Gledali smo kako piloti ginu umesto nas! ČITAJTE U KURIRU

ZAVRŠEN UVIĐAJ O PADU SUPERGALEBA: Ekipe odnele sve delove vojnog aviona sa mesta gde se srušio

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! TRENUTAK PADA AVIONA KOD ŠAPCA: Leteo nisko, pa se srušio uz JEZIV VRISAK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track