DRAMA U KRAGUJEVCU SE NASTAVLJA: Još 70 radnika Medne zarobljeno u šumi!
Foto: Printscreen Google Maps

DRAMA U KRAGUJEVCU SE NASTAVLJA: Još 70 radnika Medne zarobljeno u šumi!

Crna Hronika -

Pored trojice radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu, koji su zarobljeni posle eksplozije, spasilačke službe tragaju za još 70 radnika.

Kako se navodi, oko 70 radnika zaposlenih u zavodu, koji su se nakon prve eksplozije sklonili u šumu, potpuno su bezbedni ali su blokirani.

Prema poslednjim informacijama četiri drona nadleću mesto eksplozije, dok robot uklanja eksploziv kako bi spasilačke ekipe mogu da priđu.

Tokom večeri oni su bili u opasnoj situaciji, gde spasilačke ekipe nisu mogle da im se približe, jer se u tom delu nalazi deo fabrike u kojem još postoji opasnost od novih eksplozija.

Spasilački timovi rade na njihovoj evakuaciji, ali prvenstveno na obezbeđivanju terena oko fabrike.

Ranije je javljeno da su trojica nestalih radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu živi i sa njima je uspostavljen kontakt! Zvaniče potvrde te informacije nema.

Prema rečima Ivane Kovačević, supruge Dejana Kovačevića, jednog od radnika koji još nisu izbavljeni iz kruga zavoda, sa ovom grupom je uspostavljen kontakt. - Oni su se javili iz skloništa, bezbedni su i čekaju pomoć - kazala je Kovačevićeva.

Direktor Kliničkog centra Predrag Sazanović izjavio je večeras da niko od 25 povredjenih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u ovom trenutku nije životno ugrožen, a da trojice od njih imaju specifične povrede zbog kojih su pozvani lekari sa beogradske Vojno-medicinske akademije (VMA).

Pogledajte specijalnu emisiju Kurir TV o eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu:

"Niko od pacijenata nije životno ugrožen u ovom trenutku", rekao je Sazanović novinarima nešto pre 19.00.On je naveo i da su "tri pacijenta na opservaciji", dodavši da oni imaju "višestruke i specifične povrede"."Zato smo pozvali ekipu lekara sa VMA iz Beograda", rekao je Sazanović, navodeći da u odloženom vremenu kod tih pacijenata može doći do komplikacija.

Prema njegovim rečima, pacijenti su pod terapijom i dijagnostikom i zadobili su uglavnom opekotine i povrede mekih tkiva, ali se strahuje da postoje i unutrašnje povrede.

U eksploziji koja se danas dogodila tokom gašenja požara u TRZ u Kragujevcu, "jedna osoba je izgubila život, a za tri se još traga", saopštilo je prethodno Ministarstvo odbrane Srbije.Navedeno je i da je "25 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova povredjeno".

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track