JOŠ JEDNA ŽRTVA U MOLU: Jelena umrla, Safet pobegao u Mađarsku!

Krvavi pir

JOŠ JEDNA ŽRTVA U MOLU: Jelena umrla, Safet pobegao u Mađarsku!

Crna Hronika -
Preminula Jelena Stojkov (29), kojoj je bivši suprug Bane Jovanović pucao u glavu. Mirko P. (53) i Tivadar K. (21) uhapšeni pošto su pomogli ubici da pobegne iz zemlje

MOL/BEČEJ - U novosadskom Urgentnom centru, u noći između četvrtka i petka, preminula je Jelena Stojkov (29), kojoj je bivši nevenčani suprug Bane Jovanović Safet (49) pucao u glavu.

Ona je druga žrtva ubice, koji je 20. marta usmrtio Matiju Petrovića i ranio još četiri osobe, a koji je posle zločina pobegao u Mađarsku, saznaje Kurir. Mirko P. (53) i Tivadar K. (21), koji su mu pomogli da ilegalno pređe državnu granicu i pobegne iz Srbije, uhapšeni su juče.Zbog opasnosti od ponavljanja izvršenja sličnih krivičnih dela, obojici je nakon saslušanja određen pritvor u trajanju do 30 dana.Nedugo nakon krvavog pira u Bečeju i Molu, Jovanović se uveče odvezao žutim „mini-morisom“ u Horgoš, gde su mu dvojica prijatelja pomogla da pobegne iz zemlje.Prepešačio granicu- U nedelju uveče Jovanović je došao u Horgoš kod svog poznanika Mirka P. i zamolio ga da mu pomogne da ilegalno pređe u Mađarsku. Otišli su kod Tivadara K., koji dobro poznaje okolinu Horgoša - i ranije se bavio ilegalnim prelascima državne međe, pa su mu dobro poznata mesta gde to može da se uradi. Automobilom su se prevezli blizu srpsko-mađarske granice, a onda je Jovanović pešice prešao u Mađarsku - saznaje Kurir od dobro obaveštenog izvora.Uhapšeni žitelja Horgoša branili su se na saslušanju da nisu ni znali da je kobne večeri Jovanović okrvavio ruke u Bečeju i Molu.- Nakon što je Jovanović pobegao u Mađarsku, Mirko P. i Tivadar K. vratili su se automobilom u Horgoš. Za ovu uslugu Jovanović im je obećao novčanu nadoknadu, a kao zalog im ostavio „mini-moris“. Jovanovićev automobil pronađen je u kući Mirka P. On i Tivadar K. već su dolazili u sukob sa zakonom. Tivadar K. odgovarao je zbog nedozvoljenog prelaza državne granice - kaže naš izvor.Reporter Kurira nije kod kuće u sirotinjskom sokaku na periferiji Bečeja pronašao roditelje preminule Jelene - Miru i Lazara Gana.

Mesto zločina... Kuća u kojoj je ubijena Jelena
Mesto zločina... Kuća u kojoj je ubijena Jelena

Ranio i dete

Skromna prizemna kuća bila je zaključana. Najbliži rođaci rekli su nam da su nesrećni roditelji već nekoliko dana odsutni:- Čim su čuli da je Jelena ranjena, otišli su u Novi Sad kod rodbine. Ne znamo ni kad će se vratiti - rekao nam je suznih očiju Jelenin ujak, koji živi do kuće njenih roditelja.Među žrtvama Baneta Jovanovića je i jedanaestogodišnje dete koje je ranjeno.

Uplakana porodicaIZA JELENE TALO DVOJE DECEUjak Jelene Stojkov kaže da nije znao da li je Jelena imala problema s Banetom.- Nekoliko godina ona i Bane su živeli nevenčano. Rastajali su se, pa ponovo živeli zajedno, da bi ga ona nedavno napustila i doselila se u Bečej. Iza Jelene je ostalo dvoje maloletne dece, sin i ćerka - jedva je izustio uplakani ujak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track