KAKO JE ŽIVEO, TAKO JE I SKONČAO: Nasilni beskućnik iz Kikinde stradao u tuči
Foto: Saša Urošev

Život u zločinu

KAKO JE ŽIVEO, TAKO JE I SKONČAO: Nasilni beskućnik iz Kikinde stradao u tuči

Crna Hronika -

KIKINDA - Zoran Erdeljan (50) iz Kikinde, beskućnik i stari poznanik policije, preminuo od posledica teških telesnih povreda koje su mu naneli sugrađani Dušan D. (25) i S.F.(17)

Zoran Erdeljan (50) iz Kikinde, beskućnik koji je pre tri meseca izašao iz zatvora, preminuo je u novosadskom Urgentnom centru od posledica teških telesnih povreda glave koje su mu naneli sugrađani Dušan D. (25) i S.F.(17). Krvavi incident dogodio se u nedelju rano ujutro kod javne česme u Mikronaselju, na periferiji Kikinde.Napadači koji su pretukli Zorana Erdeljana (50) i njegovog druga Dragana Kneževića (50) lišeni su slobode i određen im je pritvor u trajanju do 30 dana.

Lažni policajac

Mesto ubistva, foto: Saša Urošev
Mesto ubistva, foto: Saša Urošev

Dušan D. već je dolazio u sukob sa zakonom. Početkom marta sa palicom u ruci, on se lažno predstavljao kao policajac u civilu. Istražnim organima poznat je i zbog problema sa narkoticima. Njegov poslednji ispad još uvek se u Kikindi prepričava:

-Na ulici u centru Kikinde, Dušan D. je početkom marta zaustavljao biciliste i tražio da mu plate kaznu zbog, navodno, učinjenih saobraćajnih prekršaja. Od jedne Kikinđanke je uspeo da uzme 1.000 dinara, tako što ju je ubedio da je načinila saobraćajni prekršaj. Neko od prolaznika je prijavio policiji šta se dešava, pa je priveden- kaže za Kurir u ovaj slučaj dobro upućen slučaj.

Okrvario ruke

Zoran Erdeljan za života nije bio svećka. Nakon izlaska iz zatvora, bio je korisnik socijalne pomoći i Narodne kuhinje. Poslednjih godina bio je na odsluženju kazne zbog stravičnog zloćina koji je počinio krajem oktobra 2008. godine. Tada je sa još jednim prijateljem i besposličarem, zverski pretukao Milana Đ. (70) u njegovoj kući. Ni to mu nije bilo dovoljno , pa se nad nesrećnim starcem seksualno iživljavao:

Kuća strave, foto: Saša Urošev
Kuća strave, foto: Saša Urošev

-Torturi koju zdrav razum ne može da prihvati, prethodila je sedeljka uz alkohol. Zoran i njegov kompanjon i ranije su u starčev dom dolazili da nešto pojedu, ugreju se i prespavaju. Kad je Zoranov kolega nakon nekoliki čašica rakije utonuo u san, on je bez jasnog povoda nasrnuo na starca i pretukao ga. Polumrtvog čoveka prisiljavao je da ga oralno zadovolji. Krvnik i njegov ortak su prebijenog starca ostavili da leži u besvesnom stanju, i pod okriljen noći napustili mesto zločina. Sutradan oko podneva, pronašao ga je njegov zet, ali i pored svih napora, lekari beogradskog Urgentnog centra nisu uspeli da mu spasu život- detalji su zločina koji je svojevremeno zgrozio javnost.

Nepopravljiv

Nakon hapšenja, Zoran Erdeljan je istražnim organima priznao da je pretukao starca i da se seksualno iživljavao nad njim. Ispričao je da je i ranije tukao starca. Pre ovog monstruoznog zločina, iza brave je boravio zbog krađa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track