KAKO SU NA SLOBODI: Maloletnik sa 123 krivične čuvaru smrskao glavu, ostali imaju 99 dela!

E. D. (15) uhapšen zbog pokušaja ubistva

KAKO SU NA SLOBODI: Maloletnik sa 123 krivične čuvaru smrskao glavu, ostali imaju 99 dela!

Crna Hronika -
Maloletnik iz Niša koji je šipkom teško povredio Dragana Simonovića (53) već sada ima debeo kriminalni dosije

NIŠ - E. D. (15) iz Niša, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na Dragana Simonovića (53), čuvara preduzeća „Elmont“, i smrskao mu glavu metalnom palicom, u policijskom dosijeu ima 123 krivične prijave zbog krađa, saznaje Kurir.E. D. je u noći između utorka i srede s prijateljima J. J. (22), Š. D. (19) i I. P. (18) provalio u ovo preduzeće, u kojem inače rade osobe sa invaliditetom.Naizmenično ga tukli- Nakon što su čuvaru oteli metalnu palicu, kojom je pokušao da se od njih zaštiti, naizmenično su ga tukli dok ga skoro nisu ubili. Napad na Simonovića, iako je najpre kvalifikovan kao razbojništvo, prekvalifikovan je u pokušaj teškog ubistva. Naime, oni su nesrećnog čoveka besomučno nastavili da udaraju i kad je pao na zemlju i više nije bio u stanju da pruža bilo kakav otpor - kaže naš sagovornik iz istrage i dodaje:- Napadači su uhapšeni istog dana. Oni su bili ubeđeni da neće biti otkriveni, pa nisu ni pokušali da se sakriju.Najpre je otkriven maloletnik, a zatim i ostali njegovi saučesnici.- Svi su priznali napad na čuvara. Kazali su da su imali nameru da pokradu preduzeće, ali ih je Simonović u tome omeo. Krenuo je ka njima s metalnom šipkom u ruci, oni su mu je oteli i počeli da ga tuku. Dodavali su je jedan drugome i udarali ga i kad je već bio bez svesti. Pokazali su izuzetnu svirepost prilikom napada, a nesrećni čuvar bori se za život - kažu naši sagovornici iz istrage.Pretučenog čoveka razbojnici su ostavili u lokvi krvi i uputili se ka radionici u nameri da je opljačkaju.Portir kritično- Ušli su unutra i razgledali šta bi mogli najlakše da odnesu kad se oglasio alarm. Preplašeni da će biti otkriveni, sva četvorica su pobegla. Nedaleko od mesta napada bacili su šipku koju su upotrebili za napad na čuvara - kažu naši izvori.Pretučeni čovek je s višestrukim prelomima lobanje zadržan na lečenju na niškoj Klinici za neurohirurgiju.- Pacijent je i dalje u krajnje teškom stanju bez obzira na sve što je preduzeto kako bi mu se spasao život - saopštio je Nebojša Stojanović, direktor ove zdravstvene ustanove.

Ogorčena supruga dragana Simonovića traži drastične kazne TREBA IH STRELJATI ZA PRIMER!NIŠ - Tražim da oni koji su unakazili moga muža budu streljani, za njih nemam milosti kao što ni oni nisu imali za njega, kaže Snežana Simonović, Draganova supruga.- Te monstrume treba najstrože kazniti i to objaviti u celom svetu da nikada više nikome ne padne na pamet da urade ono što su oni uradili mome mužu. Ne mogu da shvatim kako jedno ljudsko biće može to da uradi drugome, i to bez ikakvog razloga - rekla je ojađena supruga. Ona objašnjava da je Dragan bolestan išao na posao.- Živeli smo od onog što zaradi. Trideset dve godine je radio, nikada oružje na poslu nije imao. Verovao je ljudima, nije ni slutio da će ga to koštati života. Borio se za svoju porodicu, pre dva meseca smo ćerki pravili svadbu. Ona je u drugom stanju, ne smem da joj kažem šta joj se desilo sa ocem - kazala je Snežana.

RazbojniciOSTALA TROJKA IMA 99 KRIVIČNIH DELA!I ostala trojica razbojnika dobro su poznata organima gonjenja. Protiv I. P. podneto je 27 krivičnih prijava zbog krađa, D. Š. u svom dosijeu ima 58 prijava, a J. J. je, prema zvaničnim podacima, počinio najmanje 14 krađa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track