Kamera sa vojnog internata snimila ko je postavio dron?!
Foto: Ap Darko Vojinović

Jurili ga navijači

Kamera sa vojnog internata snimila ko je postavio dron?!

Crna Hronika -
Policija isputuje dve varijeante kako je dron pušen. Prema jednoj to je urađeno s kupole crkve, a ispituje se i druga verzija po kojoj je letilica pokrenuta sa zgrade pored vojnog internata

BEOGRAD - Kamera internata Vojne gimnazije u Humskoj ulici snimila je, petnaestak minuta posle incidenta s dronom, muškarca za koga policija sumnja da je postavio letelicu zbog koje je prekinuta utakmica Srbija - Albanija 14. oktobra.

Da li je to Ismail Morinaj, za koga se pretpostavlja da je pustio dron, utvrdiće istraga. Policija ima saznanja da je ovaj muškarac neposredno nakon incidenta bio meta navijača Rada.

- Oni su odmah krenuli u poteru. Navodno, ušli su u trag onome ko je pustio dron, ali je on uspeo da pobegne - kažu u MUP-u.

Na osnovu tragova još nije sigurno odakle je dron poleteo.

- Možda je dron pušten s kupole crkve, gde je nađeno uže, a moguće je i da je pokrenut sa zgrade pored vojnog internata, koja ima merdevine do vrha i ravan krov. Nije isključeno ni da su obe varijante bile pripremljene unapred - kažu u policiji.

Može biti kažnjivo

Korišćenje drona nije kažnjivo, ali može da bude

.- Pod određenim uslovima, svaka stvar može da se koristi za izvršenje krivičnih dela. Dron bi, na primer, mogao da prenosi eksploziv, pa čak i hemijsko i bakteriološko oružje - kaže dr Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track