KIDNAPOVAN U SUBOTU: Oslobođen Srbin otet u Libiji
Foto: Printscreen Twitter

KIDNAPOVAN U SUBOTU: Oslobođen Srbin otet u Libiji

Crna Hronika -

BEOGRAD - Srpski državljanin Miroslav Tomić (36) koji je otet pre tri dana u Libiji, kao radnik na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija je oslobođen.

"Ono što u ovom trenutku možemo da vam kažemo jeste da je Tomić slobodan", rečeno je Kuriru u sedištu nemačke kompanije Ferostal za koju Tomić radi.

Kako saznajemo, Tomić se još nije javio svojim poslodavcima, a oslobođen je u mestu koje se nalazi na oko 600 kilometara od te rafinerije gde je kidnapovan.

U MSP-u nismo mogli da dobijemo potvrdu da je oslobođen, ali nisu ni demantovali ovu informaciju.

"Ambasador Potežica je zvao predstavnike nemačke firme u Libiji i oni su mu rekli da imaju informaciju od libijskih vlasti da je Srbin oslobođen, ali da se oni neće oglašavati dok ga ne vide ili se ne čuju sa njim, kažu u MSP.

Miroslav je otet kod naftne bušotine Mesina oil fild u vlasništvu kompanija Arabian Gold Olive Company, koje nisu u zoni sukoba u Libiji, pa se spekuliše da su za otmicu odgovorne lokalne kriminalne strukture, kao i da je cilj otmice - traženje otkupa.

Vučić: Radimo sve za otetog državljanina u Libiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da državni organi Srbije rade sve što mogu kada je reč o otetom državljaninu Srbije u Libiji.

"Radimo sve što možemo i to je sve što mogu da kažem u ovom trenutku. Dobijaćete sve informacije koje budemo mogli da pružimo", rekao je Vučić novinarima.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track