KIDNAPOVANJE DEVOJČICE: Oteli Mašu zbog njene dvojnice!
Foto: Kurir štampano

Kidnaperi iz Francuske na saslušanju izneli neverovatnu priču

KIDNAPOVANJE DEVOJČICE: Oteli Mašu zbog njene dvojnice!

Crna Hronika -
Trebala im za DNK: Kristel Eje navodno ima ćerku u Parizu koja liči na oteto dete. Otmičari želeli da iskoriste Mašin DNK kako bi Kristel prevarila muža i zadržala ćerku posle razvoda

BEOGRAD - Troje francuskih državljana koji su u petak uhapšeni pošto su u beogradskom naselju oteli dvogodišnju Mašu Prenković na saslušanju u policiji detaljno su priznali kako su planirali i organizovali zločin.U priči, koja podseća na scenario za film, Kristel Eje (26), njena majka Sandrin Goren (50) i očuh Mišel Sebastjan (46), kako Kurir nezvanično saznaje, priznali su da su tipovali malu Mašu i da su to učinili kako bi pomoću njenog DNK Kristina u Francuskoj dobila starateljstvo nad svojim detetom.Jeli u „Mekdonaldsu“- Kristel Eje se, navodno, u Francuskoj u brakorazvodnoj parnici bori za starateljstvo nad ćerkicom, koja je istog uzrasta kao i Maša. Skovali su plan da otmu devojčicu, odvedu je u Francusku i sudu podmetnu DNK deteta kako bi dokazali da Kristelin suprug, od kog se razvodi, zapravo nije otac - kaže izvor Kurira iz istrage.Uhapšeni otmičari objasnili su kako su znali da neće biti problem prevariti oca deteta.- Otac je dete, kako su ispričali, video samo jednom u životu i zbog toga su preko interneta pronašli devojčicu koja podseća na njihovo dete - objašnjava on.Kako smo saznali, oni su u Beograd iz Pariza doputovali dva dana pre otmice.- Otišli su pravo u tržni centar „Aviv park“ u Pančevu. Šetali su se po tržnom centru, hranili se u „Mekdonaldsu“ i spavali u automobilu na parkingu. Sutradan su otišli u Beograd i tamo proveli ceo dan. Tada su već imali sve potrebne podatke o žrtvama - prenosi za Kurir priču koja podseća na scenario filma izvor iz istrage.Po ranijem dogovoru, čim su videli Mašu s majkom, počeli su da ih prate. Onda je Sebastjan zgrabio dete i ubacio ga u kola. Krenuli su ka granici, koju su planirali da pređu s ranije pripremljenim pasošem za devojčicu na ime Kristeline ćerke.- Još uvek se prikupljaju dokazi, a u istragu je uključena i francuska policija. Još nije skroz jasno kako su pronašli adresu Mašine porodice u naselju Braća Jerković. Vrlo je moguće da su slike deteta pronašli na Fejsbuk profilu oca, a zatim preko imena i adrese firme u kojoj radi i adresu na kojoj žive - navodi sagovornik Kurira.

Pakleni plan... Kristel Eje (levo) i njena majka Sandrin Goren
Pakleni plan... Kristel Eje (levo) i njena majka Sandrin Goren

Hteli da je vrateOn objašnjava da je troje otmičara pokušalo da objasni da nikada ne bi naudili devojčici koju su oteli majci iz ruku.- Tvrde da su devojčicu, kada im posluži svrsi i kada Kristel dobije starateljstvo nad svojim detetom, planirali da vrate pravim roditeljima - dodaje on i navodi da policija njihove tvrdnje tek treba da proveri.Neverovatna priča, podsetimo, imala je srećan kraj pošto je policija u munjevitoj akciji uspela da locira BMW, uhapsi osumnjičene i devojčicu vrati roditeljima.

Akcija u FrancuskojPOLICIJA U STANU U PARIZU NAŠLA KRISTELINO DETEFrancuska policija, prema nezvaničnim informacijama, nekoliko sati posle identifikacije i hapšenja troje osumnjičenih pretresla je njihov stan u Parizu.- U stanu je pronađena devojčica, koja liči na Mašu i njenog je uzrasta - potvrdio je sagovornik iz istrage.

SoftverMAŠU PRONAŠLI NA FEJSBUKUOtmičari su devojčicu, prema nezvaničnim informacijama, pronašli na Fejsbuku, i to zahvaljujući softveru za prepoznavanje lica.- Želeli su da pronađu devojčicu koja liči na Kristelinu ćerku. Ubacili su sliku njene ćerke u softver i tako na društvenoj mreži pronašli Mašu - objašnjava sagovornik Kurira.

Zla nameraDA SU JE BACILI, KO ZNA ŠTA BI SE DESILOBežeći od policije, otmičari su malu Mašu hteli da bace preko ograde auto-puta i tako se reše dokaza da su organizovali otmicu devojčice i učestvovali u njoj.- Da su uspeli u toj nameri, oslobodili bi se ključnog dokaza, ko zna kako bi se dalje odvijala istraga. Još strašnije je to što bi takav scenario ozbiljno mogao da ugrozi život detetu koje bi bilo prepušteno sebi - kaže izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track