KIKINDA: Krivična prijava zbog gajenja marihuane u stanu
Foto: Sasa Urosev

KIKINDA: Krivična prijava zbog gajenja marihuane u stanu

Crna Hronika -

KIKINDA - A.S. (48) iz Kikinde, policija tereti da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojinih droga, a protiv njega je podneta krivična prijava.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog muškaraca, policija je pronašla tri zasađene biljke indijske konoplje različite visine.

I u ranijem periodu ovakvi zasadi su otkriveni u kućama i stanovima, na terasama i baštama, pa čak i u garažama:

- Veće zasade smo pronalazili u plastenicima i na njivama, kao što je to bilo nedavno u Malim Pijacama kod Kanjiže. Tada je u njivi pod kukuruzom otkriven zasad sa 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra, i zaplenjeno nešto više od 1,2 tone marihuane, koja je bila namenjena evropskom tržištu - kažu u policiji.

Od osoba koje su bile uključene u ovaj narko-biznis, oduzeto je sedam automobila i dva motocikla, ukupne vrednosti oko 48.000 evra.

Od početka godine, kikindska policija je podnela više od 60 prijava protiv lica koja se terete da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Najveći deo zaplenjene droge je marihuana što nije slučajno, jer je najprisutnija u ovom delu Banata i Bačke.

Izuzimajući zaplenu u okolini Malih Pijaca, dosad je oduzeto oko 26 kilograma narkotika i oko 7.200 tableta sa liste opojnih droga. U Severnobanatskom okrugu je registrovano više od 800 zavisnika od opijata.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track