KIKINDA: Vređao i pretio socijalnim radnicima, pa završio u pritvoru
Foto: Saša Urošev

Nedolično se ponašao

KIKINDA: Vređao i pretio socijalnim radnicima, pa završio u pritvoru

Crna Hronika -

KIKINDA - A.Ž. (42) iz Kikinde, policija je uhapsila i odredila zadržavanje jer se nedolično ponašao.

On je vređao i pretio radnicima kikindskog Centra za socijalni rad. Prilikom obavljanja službenih poslova, osumnjičeni muškarac je postao agresivan, pa je policijska intervencija bila neminovna.

Po odobrenju nadležnog tužilaštva, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Pritvoreni A.Ž. se tereti da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. U kikindskom Centru za socijalni rad potvrđuju da su često izloženi vulgarnim verbalnim pretnjama, ali i fizičkim napadima do kojih dolazi na terenu. Ni nasrtaji na njih u prostorijama ove ustanove nisu neuobičajeni.

Letos je jedna žena iz okoline Kikinde ušla sa brisom na rasklapanje dužine sedam centimetara. Policija je imala dojavu da će ona pojaviti sa sečivom, pa joj je brisu oduzela pre nego što je došla do socijalne radnice koja je, po njenom mišljenju, bila odgovorna što su joj unuke oduzete i smeštene u hraniteljsku porodicu.Milkica Momčilov, sociolog Centra za socijalni rad, podseća da se najdrastičniji slučaj dogodio pre nekoliko godina:-Jedno duševno obolelo lice pobeglo je iz ustanove. Ta osoba je došla u našu ustanovu i počela da davi koleginicu. Nastao je haos, jer je to lice napalo i ostale kolege. Uspeo je da polupa računare, ali je policija brzo reagovala i sprečila veći incident- kaže ona.

(S. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track