KO JE VELJA NEVOLJA UHAPŠEN ZBOG UBISTVA KARATISTE: Vođa navijača držao govor na sahrani Mutavog
Foto: Zorana Jevtić I Printscreen

KO JE VELJA NEVOLJA UHAPŠEN ZBOG UBISTVA KARATISTE: Vođa navijača držao govor na sahrani Mutavog

Crna Hronika -

BEOGRAD - Vođa navijača Partizana Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, uhapšen je juče kako bi se utvrdilo da li je učestvovao u ubistvu bivšeg reprezentativca u kjokušinkaju Vlastimira Miloševića (34).

Milošević je ubijen u ponedeljak oko 7.00 sati u Ulici 27. marta u Beogradu, kada je nepoznati napadač ispalio u njega više hitaca iz „škorpiona“.

Ubijeni karatista Vlastimir Milošević
Ubijeni karatista Vlastimir Milošević

Od tada se traga za napadačem, a sinoć je policija, u okviru istrage o ubistvu, uhapsila Velju Nevolju, nerazdvojnog druga vođe navijačke grupe Janjičari Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru prošle godine.

Ubijeni Sale Mutavi
Ubijeni Sale Mutavi

Kako saznaje Kurir, proverava se da li je Belivuk učestvovao u ubistvu Miloševića.

- Ubijeni karatista ranije je bio u sukobu sa Saletom Mutavim - rekao je izvor blizak istrazi za Kurir.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, prema operativnim podacima, nepoznati napadač je čekao Miloševića, a kad je on izašao iz zgrade u kojoj je stanovao s porodicom, pojurio ga je i zapucao. Telo bivšeg reprezentativca pronašli su prolaznici na tramvajskim šinama. Sahranjen je u petak na beogradskom groblju Zbeg.

Držao govor na sahrani

Belivuk je bio toliko blizak sa Saletom Mutavim da je čak održao govor na njegovoj sahrani. Stanković je ubijen 13. oktobra na uglu Bačvanske i Gospodara Vučića, kad su dvojica maskiranih napadača ispalila 60 metaka iz „kalašnjikova“ u njega i njegovog telohranitelja Milorada Đurića.

Ubistvo Miloševića na tramvajskim šinama (Foto: Kurir)
Ubistvo Miloševića na tramvajskim šinama (Foto: Kurir)

- Sale je imao vrline i mane. Da znamo šta se desilo s njim, znamo, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravni, mnogi su se udružili protiv nas, i desilo se to što se desilo. Ima stvari zbog kojih moram dobro da razmišljam šta pričam. Ne zato što se nekoga bojim, nego zato što imam neke principe. Ali, da je poznato zbog čega je ubijen, poznato je - rekao je nedavno Velja Nevolja za Njuzvik.

Kako je tada izjavio, o Saletovom ubistvu može samo delimično da govori:

- Nismo mi nevini, ne mogu to da kažem... Da nas iz čista mira povlače po novinama. Ali nismo ni toliko loši. I Sale je imao vrline i mane. Da znamo šta se desilo sa Saletom, znamo, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravni, mnogi su se udružili protiv nas i desilo se to što se desilo. Ima stvari o kojima moram dobro da razmišljam šta pričam. Ne zato što se nekoga bojim, nego zato što imam neke principe. Ali da je poznato zbog čega je ubijen, poznato je.

O navodnom nadimku svog stradalog druga Aleksandra Stankovića još na početku dodaje:

- Pa, ko je njega zvao Mutavi? Jeste to pominjano, ali ko je za njegovog života smeo da mu se tako obrati? Ubijen Mutavi! Najblaže rečeno, mnogo je ružno da tako pišu - kaže Belivuk.

Ubistvo Aleksandra Stankovića (Foto: Damir Dervišagić)
Ubistvo Aleksandra Stankovića (Foto: Damir Dervišagić)

Belivuk opisuje i famoznu tuču ispred stadiona Partizana, kad je pretukao radnika obezbeđenja Božu Kumburovića:

- Znači, rukom ga pomerim i on tada izgovara: „Ma, nemoj da vas razbucam, da vam j...“ Kako mi je pomenuo majku, istog trenutka... Pišu, udario ga na kvarno. Udariti na kvarno je kad nekom priđete s leđa i udarite ga. A ja da šaljem „telegram“ bokseru koji je nastupao za reprezentaciju da ću da ga udarim, od toga nema ništa. Iskreno da vam kažem, on je dobro prošao. On je odlično prošao.

VELJKO BELIVUK, VOĐA GROBARA: Znam ko je ubio mog brata Saleta

VELJA NEVOLJA STRAHUJE ZA ŽIVOT: Prete da će ga oteti i tući do smrti!

EKSKLUZIVNO ZA NJUZVIK Vođa navijača Belivuk: Znam ko je ubio Saleta! Niko ga nikad nije zvao Mutavi

BONUS VIDEO:

KURIR TV Sva ubistva u Srbiji u januaru 2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track