KOLARI: 45 stranih državljana na parkingu
Foto: Rojters

Bez ličnih dokumenata

KOLARI: 45 stranih državljana na parkingu

Crna Hronika -
Oni su dovedeni do prostorija Policijske uprave u Smederevu, gde je, na osnovu njihovih izjava, utvrđeno da se radi o 24 državljana Somalije, 13 državljana Sirije, pet državljana Iraka i tri državljana Avganistana

KOLARI - Na parking prostoru benzinske stanice u Kolarima kod Smedereva, na autoputu u smeru prema Nišu, jutros oko 5, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zatekli su 45 stranih državljana bez ličnih dokumenata.

Oni su dovedeni do prostorija Policijske uprave u Smederevu, gde je, na osnovu njihovih izjava, utvrđeno da se radi o 24 državljana Somalije, 13 državljana Sirije, pet državljana Iraka i tri državljana Avganistana, navodi se u saopštenju MUP.

Svi strani državljani su izjavili da su u Srbiju ušli pešice iz Makedonije, van graničnog prelaza i da su od svojih zemalja pešačili i putovali raznim prevoznim sredstvima. Pošto su svi izrazili nameru da zatraže azil u Republici Srbiji, uz saglasnost Uprave granične policije MUP-a upućeni su u centre za azil u Sjenici i Tutinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track