KRAJ DRAME U NOVOM PAZARU: Bomba uklonjena, maloletnik uhapšen
Foto: Aleksandar Nićiforović

KRAJ DRAME U NOVOM PAZARU: Bomba uklonjena, maloletnik uhapšen

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - U novopazarskom naselju Parice, juče ujutru je na ulici, ispred jedne kuće, pronađena bomba iz koje je, po nezvaničnim informacija bio izvučen osigurač.

Samo nekoliko sati kasnije, policija je uhapsila maloletnika iz ovog grada zbog sumnje da je na ulici "postavio neaktiviranu bombu".

Osumnjičeni maloletnik, uz krivičnu prijavu priveden je nadležnom tužiocu a na teret mu se stavljaju krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama, bombu je na tom mestu ostavila maloletna osoba koju je policija uspela da pronađe. Pretresom njegove kuće pronađene su još dve takve eksplozivne naprave.

Uklonjena neaktivirana bomba

Pripadnici Jedinice protivdiverzione zaštite MUP-a Srbije uklonili su neaktiviranu bombu iz novopazarskog naselja Barice, koju je, prema navodima policije, bacilo već uhapšeni maloletnik, javlja izveštač Tanjug sa lica mesta. Bomba je jutros pronađena ispred jedne mesare u Novom Pazru, odmah preko preko puta Hajrudin džamije u tom naselju.

Kod maloletnog lica koje je uhapšeno, u stanu su pronađene još dve ručne bombe, rekao je Tanjugu izvor iz novopazarske policije.Ručna bomba bačena je jutros i nije eksplodirala, pa su policijajci ceo dan obezbeđivali lice mesta, sve dok nisu došli pripadnici Jednice protivdiverzione zaštite.

(Z. Š./A.N.-Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track