KRALJICA AUTO-MAFIJE NA SLOBODI: Brenina drugarica dala milionsko jemstvo

Ostali osumnjičeni još u pritvoru

KRALJICA AUTO-MAFIJE NA SLOBODI: Brenina drugarica dala milionsko jemstvo

Crna Hronika -

Novosađanka Tatjana Mioković od juče se nalazi na slobodi nakon što je sud prihvatio kuću kao jemstvo da se brani sa slobode, saznaje.

Ona je sa nevenčanim suprugom Zoranom Jankovićem Kumom i još osam osoba uhapšena i osumnjičena da je članica međunarodne auto-mafije.

Ostalim uhapšenima, kao i prvoosumnjičenom Zoranu Jankoviću Kumu, pritvor je produžen za još mesec dana.

Hipoteka

Miokovićeva je položila milionsko jemstvo, što je njen branilac Dragan Palibrk predlagao sudu još od pokretanja istrage. Zahtev je pre nekoliko dana prihvaćen, a Miokovićeva je juče napustila Centralni zatvor, u kome se nalazila dva meseca.

"Sud je prihvatio naš predlog da se kuća moje klijentkinje stavi pod hipoteku. Nakon svih neophodnih procedura i zavođenjem u katastar, Miokovićevoj je ukinut pritvor - potvrdio je advokat Miokovićeve Dragan Palibrk.

Tatjana i njen nevenčani muž uhapšeni su u velikoj međunarodnoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije zbog sumnje da su se kao pripadnici organizovane, međunarodne kriminalne grupe bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i falsifikovanjem kompletne dokumentacije.

Uhapšeno je ukupno 29 osoba, od toga u Srbiji deset. U Srbiji je pronađeno ukupno 29 skupocenih vozila koja su potom oduzeta od prevarenih kupaca.

Džet-set

Miokovićeva i Janković bili su deo srpskog džet-seta i često su se družili sa zvezdama srpske estrade. Njihovi profili na društvenim mrežama zatrpani su fotografijama sa najpoznatijim estradnjacima, zbog čega se u javnosti odmah posumnjalo da su upravo među njima imali klijentelu za kradena vozila. Istraga koju vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal utvrdiće i tu mogućnost, zbog čega je moguće da će i pojedini estradnjaci biti saslušani.

„Žena koja uvek šljašti“

Nakon hapšenja Miokovićeve, njene komšije iz novosadskog naselja Telep opisivali su je kao ekstravagantnu i „ženu koja uvek šljašti“. Bogatstvo je, kako su tvrdili susedi, nasledila i od oca, koji je bio uspešan novosadski preduzetnik. U njenoj kući su često bile žurke, na kojima su gosti isključivo bili pripadnici džet-seta.

Tatjana Mioković, Foto: Facebook
Tatjana Mioković, Foto: Facebook

(Blic / Ivan Milićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja