KRICI PORODICA UBIJENIH PARALI NEBO NAD RATINOM:  Krvniče, treba te mrtvog spaliti!
Foto: R.R.

JECAJI

KRICI PORODICA UBIJENIH PARALI NEBO NAD RATINOM: Krvniče, treba te mrtvog spaliti!

Crna Hronika -

Na seoskom groblju juče su, u prisustvu brojnih meštana, ispraćeni na večni počinak supružnici Gorica i Zoran Stevanović i Miloje Kostović

KRALJEVO - Plač i jecaji prolamali su juče nebo nad selom Ratina kod Kraljeva, gde su sahranjene žrtve trostrukog ubistva kakvo se ne pamti u ovim krajevima.Gorica (63) i Zoran (67) Stevanović, kao i Miloje Kostović (52) ispraćeni su juče na večni počinak u prisustvu brojnih rođaka i prijatelja.- Šta uradi taj čovek, kuću nam u crno zavi, majko moja. Moje dete, pred kojim mu je ubio baku, večito će pamtiti taj jezivi prizor - kroz suze je govorio Vladan Stevanović, jedan od sinova ubijenih supružnika.Na seoskom groblju, gde je ubica Života Radičević (61) posle masakra pred večnom kućom svojih roditelja izvršio samoubistvo, bilo je pretesno za sve one koji su došli da iskažu poslednju počast nevinim žrtvama. Gotovo da nije bilo onih koji su mogli da zadrže suze, posebno u trenutku kad je završeno opelo i kad su kovčezi spušteni u raku.Suze i neverica- Zoran i Goca ovo nisu zaslužili. Poštovali su Životu kao komšiju, odlazio im je na slavu, radili su zajedno u polju. Bili su uzorni domaćini i stalno su pomagali Životi. To što je uradio je neopisivo, užasno - kazao je jedan od komšija na sahrani.Kraj tri kovčega, pored familije Stevanovića, tik uz rame, u nesreći su bili i članovi porodice Kostović, supruga Anđelka, ćerka Ivana i sin Ivan.- Krvniče, što nam ubi voljene - gušeći se u suzama pitali su se ožalošćeni.Tukao ženu?Okupljeni na groblju juče su vidno bilo kivni i na policiju, tvrdeći da je Života bio evidentiran kao nasilnik.- Imao je posla s policijom zbog nasilja u porodici, a u više navrata je nasrtao na suprugu i tukao je do te mere da je jednom završila u bolnici. Zašto mu policija nije odmah oduzela oružje, već ga je tek prekjuče, posle trostrukog ubistva, preuzela od njegovog sina - pitaju se meštani.Ubica Života Radičević trebalo bi da bude sahranjen danas, ali bez prisustva sveštenika i opela.- Pobio je divne ljude. Nije zaslužio da bude sahranjen . Trebalo bi ga mrtvog spaliti. Tolike je živote uništio - neutešna je bila rodbina ubijenih.

Već dva trostruka ubistvaSTRAH OD TREĆEG ZLOČINAMeštani ovog kraljevačkog sela ne kriju zabrinutost što su se u njihovom kraju, u relativnom kratkom periodu, dogodila dva trostruka ubistva.- Ovaj kraj ne pamti ovakve zločine. Strahujemo da se ne ponovi i treći put. Onomad je u predgrađu Jarčujak ćerka u trenutku duševne rastrojenosti ubila majku, oca i brata. Samo da nas ne zadesi i treći put - strepe meštani.

Tekst i foto: Rajko Rajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track