KRIMINOLOG: Jelena je ubijena iz strasti
Foto: Facebook

Ubistvo koje je potreslo Srbiju

KRIMINOLOG: Jelena je ubijena iz strasti

Crna Hronika -
BEOGRAD - Ubistvo mlade pevačice Jelene Krsmanović potreslo je čitavu Srbiju. Ona je brutalno ubijena kada je trčala u naselju Crvenka u Borči. Nju su pratili muž i ćerkica, međutim kasnije su je izgubili iz vida, da bi je policija narednog dana pronašla u kanalu i šipražju mrtvu.

Šta se dešava sa sve učestalim napadima na žene i da li nam preti serijski ubica kriminolog Zlatko Nikolić kaže da nema nesta panici i da se ovde radi o ubistvu potkrepljenom velikom količinom mržnje.

- Prema onom što sam video u medijima, ovo je ubistvo iz strasti sa ogromnom količinom mržnje jer ovako ubijaju uglavnom oni kojima je ona krivo ogledalo, odnosno oni kojima je neuzvraćeno nešto na šta su smatrali da imaju pravo ili da je njihovo.

On je objasnio da su osobe poput stradale pevačice predodređene da budu žrtve, jer su stalno eksponirane kako na fejsbuku tako i na ostalim društvenim mrežama. One ni ne slute da na mrežama ima mnogo stvari za koje nisu ni svesne da predstavljaju latentnu opasnost i da može da ih to košta.

- Do sada smo samo decu upozoravali na opasnost na društvenim mrežama, ali znamo kakav je svet sa one strane žice, da ima polu bolesnih ili poremećenih, patoloških tipova kojima pristupačnost preko društvenih mreža omogućava da sazna o osobama koje na neki način želi da kazni, da povredi, ponizi... Siguran sam da je Jelena koristeći društvene mreže negde nešto napisala, pa je lako pronađeno gde džogira i verovatno je praćeno kakve su joj navike u tome, da li džogira sama ili u društvu, itd...

On je naglasio da ne smemo da padnemo u paniku zato što ima ludaka oko nas.

Za ubistvo Jelene Krsmanović ponavlja da je ubistvo bilo planirano i odrađeno sa velikom mržnjom, dodajući da veruje da će u ovom slučaju brzo doći do razrešenja.

- Ima mnogo tragova, a sirovo je jer se vrlo brzo reagovalo i brzo je otkriveno ubistvo, a počinilac je ostavio sopstveni trag.

Kako kaže, forenzika će omogućiti da se slučaj brzo reši naročito što će njen fejsbuk, pretnje i listing njenog mobilnog da pomogne u istrazi i sužavanju kruga oko potencijalnog ubice.

Nikolić kaže da postoji vrlo malo nerešenih slučajeva, skoro da nema ovakvih drastičnih kao što je, recimo, ovaj. Slučajeve kao što je pomenuti nisu neraščišćeni a i ovaj će, prema njegovom očekivanju i iskustvu biti rešen.

Podestimo, pevačica Jelena Krsmanović (33), udata Marjanović nestala je u subotu u naselju Crvenka u Borči. Kako navodi porodica nestale pevačice, ona je oko 15 sati juče otišla da trči, međutim nije se vratila. Pronađena je sutradan u kanalu mrtva sa vidiljivim tragovima brutalnog ubistva.

(Pravda/Mediji/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track