KRVAVA SVAÐA: Pucao bratu u potiljak zbog zajedničke kuće!

Brutalan zločin u kraljevačkoj porodici

KRVAVA SVAÐA: Pucao bratu u potiljak zbog zajedničke kuće!

Crna Hronika -
Ljubomir Dimitrijević (53) s leđa prišao bratu od strica Miodragu (58), koji je hranio ptice u kavezu, i bez reči mu ispalio hitac u glavu

KRALJEVO - Ljubomir Dimitrijević (53) iz Beograda hladnokrvno je ubio brata od strica Miodraga (58) u porodičnoj kući u Čika Ljubinoj ulici u Kraljevu. Ljubomir je Miodragu prišao s leđa i ispalio mu hitac u potiljak. Prema nezvaničnim saznanjima, braća nisu bila u dobrim odnosima zbog zajedničke imovine.Zločin se dogodio oko 10.30 na spratu zajedničke kuće. Prema rečima Miodragovog sina Ðorđa (28), ubica je njegovom ocu prišao s leđa dok je hranio ptice.

Ubijen... Miodrag Dimitrijević
Ubijen... Miodrag Dimitrijević

Sinovi bili u prizemlju- Ispalio mu je hitac u potiljak, mučki. Mi smo bili u prizemlju kad smo čuli pucanj. Oca smo našli kraj trpezarijskog stola, tu je pao. Zapanjili smo se kad smo videli mrtvog oca kraj stola i strica s pištoljem u ruci. Pozvali smo Hitnu pomoć pošto je još davao znake života. Prebačen je u bolnicu Studenica, ali lekari nisu mogli da ga spasu - priča o užasu koji je doživeo Ðorđe, stariji sin žrtve.On objašnjava da je stric Ljubomir došao u Kraljevo iz Beograda krajem oktobra prošle godine.- Kuća je bila na neki način podeljena, ali je otac primio Ljuba u naš stan na spratu. Svoj deo sprata Ljubo nije ni otvarao. Mi smo ga praktično izdržavali, jeo je za našim stolom. On nikad ništa nije radio. Godinama je živeo kod svog oca u Beogradu, a jesenas je došao kod nas - priča Ðorđe Dimitrijević.On ističe da je Ljubomir bio „labilna ličnost“.

Sporna kuća... Jedan deo je pripadao Miodragu, a drugi Ljubomiru
Sporna kuća... Jedan deo je pripadao Miodragu, a drugi Ljubomiru

Išli kod psihijatra- Pre nekoliko dana išli smo s ocem kod psihijatra da ga pitamo šta da radimo s Ljubom pošto je često pravio probleme. Svađao se s ocem, bratom i sa mnom. Psihijatar nam je savetovao da ga izbegavamo i da mu se sklanjamo s puta. Otac je bio popustljiv prema njemu i eto šta mu se dogodilo - jadikuje Ðorđe.Policija je ubicu zatekla na mestu zločina, gde je razoružan i lišen slobode. Po nalogu tužioca određen mu je pritvor do 48 sati.

Spor zbog penzijeSUKOB VEČE PRE ZLOČINAKako saznajemo, veče pre zločina braća su se posvađala. Naime, Miodrag je, navodno, zamerio Ljubomiru što samo troši majčinu penziju i ništa ne radi. Zbog toga se Ljubomir sledećeg jutra popeo na sprat i bez reči upozorenja pucao Miodragu u glavu.

Komšije u šokuDOBRI LJUDIDimitrijevići važe za uglednu porodicu.- Znala sam Mišu i Ljuba kao dobre komšije. Bili su dobri ljudi, ni sa kim u komšiluku nisu bili u sukobu. Pogotovo Mišo, koji je dugo godina radio u kraljevačkom „Magnohromu“. Posle razvoda sa suprugom živeo je povučeno sa sinovima - kaže komšinica Mirjana Mladenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track