KRVAVI PIR U MOLU: Pucao je po nama, deca su vrištala, snaja je telom spasla bebu!
Foto: Saša Urošev, Nataša Sunomar, Mol

Ispovest: Nataša Sunomar preživela napad

KRVAVI PIR U MOLU: Pucao je po nama, deca su vrištala, snaja je telom spasla bebu!

Crna Hronika -
Bane je iznenada upao u kuću i besomučno zapucao, nije se obazirao na troje dece, a mene je pogodio u rame, kaže snaja ubijenog Matije Petrovića opisujući napad pomahnitalog Baneta Jovanovića, koji je ranio petoro ljudi i potom pobegao

MOL - Bane Jovanović zvani Safet upao je u našu kuću s pištoljem ruci. Mi smo sedeli za stolom i večerali. Bez reči je najpre zapucao u Matiju, a potom počeo besomučno da puca po nama, nije se obazirao na to što su tu bila i deca. Potom je istrčao napolje. Osetila sam bol u grudima, shvatila sam da sam ranjena. Metak mi je prošao kroz trup i ostao u desnoj ruci.Ovako za Kurir počinje ispovest iz bolesničke postelje u Sremskoj Kamenici Nataša Sunomar (23) iz Ade, snaja Matije Petrovića (28), koji je ubijen u nedelju uveče. Jovanović je u dva napada iste večeri u Molu i Bečeju ranio petoro ljudi, među kojima i dečaka od 11 godina.Užasne sceneNataša, koja je udata za Matijinog brata Alena, kaže da je oko 20 časova pomahnitali Jovanović upao u kuću u Molu, u kojoj su u tom trenutku, osim nje, bili Matija i njegova žena Renata, njihova četvoromesečna beba, trogodišnji sin Alehandro i jedanaestogodišnji sin Petar.- Bilo je strašno, mislila sam da će nas sve pobiti. Krajičkom oka sam primetila da se Matija pridigao i krenuo za Jovanovićem, koji je krenuo ka vratima. Čula sam još nekoliko hitaca. Bez razmišljanja sam se uputila u tom pravcu i ugledala nepomično Matijino telo u hodniku. Iz usta mu je tekla krv. Pokušala sam da ga pridignem, ali nisam imala snage jer sam i ja bila pogođena - rekla je Nataša.

Ona dodaje da nikad neće zaboraviti užasne scene, vrisku dece i Matijine supruge Renate Vrecko (31), koja je svojim telom od metaka zaklonila četvoromesečnu ćerkicu Huanitu:

Pobegao iz zemlje- Kad je Safet ušao, bebica je ležala na krevetu. Njen trogodišnji brat Alehandro igrao se kraj male Huanite. Čim je Safet zapucao, Renata je zgrabila bebu i okrenula se na bok da je zaštiti. Tada ju je metak pogodio u rame. Još mi u ušima odzvanja vrisak preplašenih mališana, ali i bolni plač jedanaestogodišnjeg Petra, koji je pogođen u noge - kaže kroz suze Nataša.Alen Petrović (25) iz Ade, Natašin suprug, uveren je da je Safetova bolesna zavist dovela do pucnjave u kući njegovog starijeg brata u Molu, ali i iste večeri u Bečeju. Tada je Jovanović pucao uz glavu nevenčanoj supruzi Jeleni Stojkov (29) i ranio u kuk Imrea Jožu (70) iz Bečeja, vlasnika kuće u kojoj je ona živela kao podstanar.- Safet je bio zavidan čak i ako bi neko imao bar 10 evra više od njega. Smetalo mu je i to što neko ima nešto da jede. Mislim da ubica mog brata više nije u Srbiji. Ne bi me začudilo da je u žuti „mini-moris“ seo neko drugi i uputio se u pravcu Pančeva da zavara trag, a da je Safet pobegao „mercedesom“ - smatra Alen.Mladić kaže da će brata na večni počinak ispratiti u sredu:- Sahranićemo ga na pravoslavnom groblju u Molu. Očekujem da će ubica mog brata biti uhapšen i da će odgovarati za ono što je učinio - kaže Alen.

Jovanovićeva bivša ženaJELENA SE BORI ZA ŽIVOT!Jelena Stojkov iz Ade, kojoj je u glavu pucao njen nevenčani suprug Bane Jovanović, i dalje je u teškom stanju- Nalazi se u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra, pod stalnim lekarskim nadzorom - rečeno nam je u Kliničkom centru Vojvodine. Jožef Imre iz Bečeja, kod koga je Jelena stanovala kao podstanar, pušten je juče na kućno lečenje.U KC Vojvodina nalazi se i Renata Vrecko, nevenčana supruga ubijenog Petrovića.- Ona je u stabilnom stanju. Nalazi se u jedinici poluintenzivne nege Urgentnog centra - kažu u KC Vojvodine.(S. S.)

HronologijaZLOČIN U BEČEJU I MOLU- Bane Jovanović je u nedelju u 19 časova najpre u Bečeju teško ranio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29) i Jože Imrea (70), kod koga je Jelena iznajmila stan- Potom je kolima otišao u Mol i oko 20 časova sa tri hica ubio poznanika Matiju Petrovića, ranio njegovu suprugu Renatu, koja je držala četvoromesečnu bebu, zatim njihovog sina Petra i snaju Natašu Sunomar- Matija je preminuo na licu mesta, a ubica je pobegao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track