KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Uhapšeni srpski policajci, spremali HEMIJSKO ORUŽJE za TERORISTE!
Foto: AP

Živa švercovana preko Kosova

KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Uhapšeni srpski policajci, spremali HEMIJSKO ORUŽJE za TERORISTE!

Crna Hronika -

VELIKO GRADIŠTE - Saobraćajni policajac G.D. (47) uhapšen je juče u policijskoj akciji SBPOK-a i SAJ-a zbog sumnje da je prodavao živu od koje se pravi eksploziv islamskim teroristima, ekskluzivno saznaje Kurir!

Živa, koja spada u opasne materije, preko Kosova je slata krajnjim kupcima za koje se ispostavilo da su upravo teroristi.

Osim njega zbog trgovine živom, uhapšeni su M.A. (46) iz Zrenjanina, S. Đ. (65), a policija navodno traga za D. I. (39) koji je u bekstvu.

Kako nezvanično saznajemo, protiv A. Đ. (51) biće podneta prijava u redovnom postupku, jer se sumnja da je u svom posedu imao nelegalno oružje.

- Policijski službenici dobili su dojavu da se na području Braničevskog okruga odvija nelegalna trgovina živom od koje se pravi eksploziv! Nakon opširne istrage koja je mesecima sprovođena ispostavilo se da je u celu priču umešan saobraćajni policajac G.D. koji je zloupotrebio svoj službeni položaj i pomogao ilegalnim trgovcima - kaže naš izvor upućen u nesvakidašnji slučaj.

Meštani ovog, inače mirnog mesta na obali Dunava juče su se uznemirili prisustvom velikog broja policajaca koji su učestvovali u akciji hapšenja.

- Specijalci su upali i pretresli kuće i stanove u Velikom Gradištu, kao i okolini i u njima pronašli preko 20 kilograma žive dovoljne da se napravi hemijsko oružje! Osim toga, otkriveno je i nelegalno oružje, municija, kao i alat za obijanje. Ovo je jedna od najvećih i najuspešnijih akcija u kojima je zaustavljen nelegalno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija - dodaju naši sagovornici.

Kako je srpska policija duže vreme istraživala ovaj slučaj, ispostavilo se da putevi švercovane žive vode do Kosova.

- Postoje indicije da je živa bila namenjena posrednicima na Kosovu i da je tamo neko vreme i slana. Dalje, uz pomoć ekipe koja je radila u južnoj srpskoj pokrajini, živa je putovala do krajnjih kupaca u bliskoistočnim zemljama. Sve ovo govori da su Srbi verovatno bili povezani sa teroristima koji se nalaze u zemljama Bliskog Istoka - navodi naš izvor.

Otkrivena živa je bezbedno transportovana u nadležnu instituciju, a pri slanju ove veoma opasne materiju učestvovali su zaposleni koji su specijalno obučeni za rad sa takvim supstancama.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 najkrvavijih terorističkih napada u Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track