KURIR SAZNAJE: Miroslavu Bogićeviću skinuta nanogica
Foto: Fonet

Afera Farmakom

KURIR SAZNAJE: Miroslavu Bogićeviću skinuta nanogica

Crna Hronika -
BEOGRAD - Posle pet meseci vlasnik Farmakoma bez elektronskog nadzora. Krivično vanpretresno veće Višeg suda odlučilo je juče da ukine elektronski nadzor (nanogicu) za Miroslava Bogićevića koju je on morao da nosi od juna, saznaje Kurir

Miroslav Bogićević bio je uhapšen u novembru 2014. i u pritvoru je proveo šest meseci, posle čega je u junu ove godine prebačen u kućni pritvor. Optužen je da je preko 42 kredita „Farmakomu MB“ pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,9 milijardi dinara.

Podsetimo da je Kurir objavio njegov iskaz iz policije u kojem on tvrdi da ga je bivši ministar Mlađan Dinkić reketirao punih pet godina i da mu je za to vreme uzeo najmanje 70 miliona dinara u kešu.

- Mlađana Dinkića upoznao sam 2008. godine tokom izborne kampanje u Šapcu. Organizovao sam večeru zatvorenog tipa za nekoliko ljudi, među kojima je bio i on - ispričao je navodno Bogićević.

Kako je rekao, na narednom sastanku koji je inicirao tadašnji ministar, Bogićević je rekao da mu jeDinkić otvoreno tražio da finansira njegovu stranku.

- Od tada, pa narednih pet godina, sve do 2013, Mlađanu Dinkiću sam mesečno davao između milion i milion i po dinara u kešu - kazao je Bogićević.

Vlasnik „Farmakoma“ izjavio na saslušanju u MUP da je svakoga meseca bivšem ministru morao da daje između milion i milion i po dinara. Prema rečima Miroslava Bogićevića, Dinkić mu je tada na jednom sastanku u „Pica baru“ tražio iznos od skoro milion evra kako bi mu izdejstvovao povoljnije kredite kod banaka.

- Prebacio sam mu, na ime sponzorstva, 200.000 evra na račun KK Radnički iz Kragujevca. Međutim, ostatak novca mu nisam dao i tada je počela moja propast. Zberbanka i Findomestik banka pustile su sve kredite na naplatu, čak i one koji još nisu stigli na naplatu - ispričao je na saslušanju Miroslav Bogićević i pojasnio da je u to vreme Dinkić bio član UO Zberbanke.

S druge strane, Mlađan Dinkić je sve ovo dematonvao.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track