Ključni svedok

(KURIR TV) HELIKOPTERI NADLEĆU KOLONU, BLOKIRANA USTANIČKA: Legija na suđenju za ubistvo Ćuruvije

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na suđenju nekadašnjim pripadnicima Državne bezbednosti (DB) optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine stigao je ključni svedok Milorad Ulemek Legija, nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije koja je delovala pod komandom DB.

On je prebačen iz Zabele i nešto posle 13 časova uz izuzetno jake mere bezbednosti stigao u zgradu Specijalnog suda u Ustaničku.

Sve vreme od Požarevca su ga pratili helikopteri, a saobraćaj je bio obustavljen dok je prolazila kolona u kojoj se nalazio Legija.

Ovo će biti njegovo prvo svedočenje u slučaju ubistva Ćuruvije, a smatra se ključnim svedokom u ovom procesu jer je u januaru 2014. godine nakon njegovog iskaza Tužilaštvu za organzivani kriminal, pokrenuta zvanična istraga protiv optuženih.

Prema tadašnjem saopštenju tužilaštva, Ulemek je svojim iskazom bitno doprineo pomaku u istrazi slučaja Ćuruvija, a za svoje svedočenje nije tražio nikakve protivusluge ili beneficije.

Takođe, tužilac, advoakti, optužrni i članovi sudskog veća imaće pravo da mu postavljaju pitanja.

Bivši komadant JSO Milorad Ulemek Legija inače služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, zločina na Ibarskoj magistrali i nedela "zemunskog klana".

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja