Detonacije iz Tehničko remontnog zavoda odjekuju gradom

(KURIR TV) SLIKE I SNIMCI UŽASA IZ KRAGUJEVCA: 20 povređenih u eksploziji, ljudi pod ruševinama!

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - 20 radnika povređeno je, prema poslednjim informacijama, u eksploziji skladišta i pogona za delaboraciju municije Tehničko remontnog zavoda u Kragujevcu. Strahuje se da u ruševinama ima još zatrpanih radnika.

Prva detonacija odjeknula je oko 13 časova kada se Kragujevac bukvalno zatresao, a 20 minuta kasnije odjeknula je još jedna jaka eksplozija, posle čega su se u gradu oglasile sirene, javlja izveštač Kurira sa lica mesta.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Do požara je došlo u objektu A 28 gde se nalazi linija za delaboraciju ubojnih sredstava. Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasne jedinice Tehničkog remontnog zavoda i vatrogasne jedinice MUP-a Republike Srbije.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

(UŽIVO) HAOS U KRAGUJEVCU: Eksplozija u magacinu punom mina, u ruševinama ima zatrpanih!

(KURIR TV) Ispovest sestre zaposlenog u Medni: Čekamo i nadamo se najboljem, treba biti optimista

U Kliničkom centru u Kragujevcu angažovane su sve raspoložive ekipe na zbrinjavanju povređenih. Razmatra se mogućnost i slanja helikoptera iz Beograda za prevoz povređenih, ukoliko KC Kragujevac ne bude imao dovoljno kapaciteta da zbrine sve povređene.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

- Uputili smo sve raspoložive ekipe koje su bile u smeni. Sada pozivamo lekare, medicinske sestre i vozače koji su na pasivnom dežurstvu, da dođu od svojih kuća, izjavio je za Kurir dr Aleksandar Kličković, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu.

KURIR TV: Izjave ministra odbrane i direktora KC Kragujevac o nesreći u Tehničko-remontnom zavodu

U zbrinjavanju povređenih, osim ekipa civilne, učestvuju i pripadnici vojne hitne pomoći.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu rečeno je da su poslata sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, sa 19 vatrogasaca, angažovani su takođe i vatrogasci iz okolnih opština i zaposleni komunalnih preduzeća.

POGLEDAJTE SNIMKE SA LICA MESTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track