KURIR ZOVE AMERIKU: Profesori naterali devojku da optuži Srbina za silovanje
Foto: Policija Misuri

Univerzitet pokrenuo istragu

KURIR ZOVE AMERIKU: Profesori naterali devojku da optuži Srbina za silovanje

Crna Hronika -

Naš univerzitet je veoma sigurno mesto i studenti nas često podsećaju koliko se komforno i bezbedno osećaju ovde, rekao je portparol Univerziteta Druri Majk Braders

BEOGRAD/SPRINGFILD - Rukovodstvo univerziteta u Springfildu, u američkoj državi Misuri, nagovorilo je studentkinju da optuži Beograđanina Marka Boškovića (24) da ju je silovao, saznaje Kurir.Portparol Univerziteta Druri Majk Braders za Kurir kaže da je Odeljenje za sigurnost i bezbednost saznalo za silovanje u kampusu 10. maja i da su oni rekli studentkinji da sve prijavi policiji.

- Univerzitet sarađuje s policijom. Po federalnom zakonu, mi smo obavezni da pokrenemo svoju istragu, koja je paralelna s policijskom. Trudimo se da je završimo u roku od 60 dana. Bošković je diplomirani student ovog univerziteta.

Radio je kao pomoćnik trenera, polovinu radnog vremena. Do okončanja istrage je suspendovan i neće primati platu. Naš univerzitet je veoma sigurno mesto i studenti nas često podsećaju koliko se komforno i bezbedno osećaju ovde - dodao je Braders.J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track