KUSTU I ČOLU UMALO UBILI Našli se na mestu MAFIJAŠKOG OBRAČUNA umalo izbegli metak!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Jeziva likvidacija na mesnom groblju u Sopotu

KUSTU I ČOLU UMALO UBILI Našli se na mestu MAFIJAŠKOG OBRAČUNA umalo izbegli metak!

Crna Hronika -

Režiser Emir Kusturica i Zdravko Čolić juče su se, ni krivi ni dužni, našli na mestu mafijačkog obračuna u kom je likvidiran Milomir Jovanović (46), kum Dejana Stojanovića Keke, vođe novobeogradskog klana! Jovanović je ubijen sa četiri metka, dva hica su ga pogodila u potiljak, a druga dva projektila u grudi!

SOPOT - Milomir Jovanović (46), kum Dejana Stojanovića Keke, izrešetan je juče oko 14 sati na parkingu ispred mesnog groblja u Sopotu. Na njega je vatru otvorio nepoznati napadač, za kojim se intenzivno traga, a sumnja se da je upucan iz snajpera.Kako Kurir nezvanično saznaje, on se s dvojicom prijatelja nalazio na sahrani, kojoj su prisustvovali režiser Emir Kusturica, Zdravko Čolić i brat Gorana Bregovića.Četiri hica- Jovanović i prijatelji su po završetku sahrane krenuli ka kolima koja su bila parkirana na 300 metara od grobnog mesta. Napadač je odjednom zapucao i on je teško ranjen pao na asfalt. Očevici su naveli da su odjeknula četiri pucnja. Nesrećnog Jovanovića dva metka su pogodila u glavu, a dva u grudi. Drugovi su ga odmah ubacili u privatni automobil i odvezli u Dom zdravlja u Sopotu, u kome je i preminuo - kaže naš izvor blizak istrazi i dodaje da se proverava mogućnost da su zapravo pucale dve osobe.Inače, Jovanović je poznat kao kum Dejana Stojanovića Keke, vođe novobeogradskog kriminalnog klana.- On se navodno bavio prodajom igrača, ali je odranije poznat policiji. U trenutku pucnjave sahrana je bila završena, a na groblju se nalazilo nekoliko ljudi - dodao je naš sagovornik.Prema operativnim saznanjima, Jovanović je devedesetih dovodio devojke iz Rusije, a navodno je bio umešan i u posao s narkoticima. Njegov rođeni brat nestao je pre šest meseci.Podsetimo, Keka se nalazi u bekstvu od 2006. godine iako je u Srbiji slobodan čovek, pošto je zastarila optužnica protiv njega za tešku krađu. U našoj zemlji Stojanović je povezivan sa švercom narkotika i likvidacijama. On je devedesetih godina prošlog veka osnovao kriminalnu grupu, a navodno je uslov da neko uđe u nju bio da je već izvršio ubistvo ili pokušao nekoga da ubije. Članovi grupe nisu prezali ni od silovanja, razbojništava, iznude, ucena, nasilja, krađa automobila, trgovine drogom. Što su bili brutalniji u zločinu, ugled u klanu im je rastao. Stojanović je sumnjičen za ubistvo Gorana Sibinovića, ali nije bilo dokaza za prijavu, a kamoli optužnicu.Vođa klanaPored toga što se bavio kriminalom, deo novca ubacivao je u legalne tokove tako što je pare prao kroz gradnju zgrada u Beogradu. Nakon toga počeo je da se bavi prodajom fudbalera, ali je nazivan „menadžerom iz senke“, pošto njegovog imena nigde nije bilo u papirima. Prema medijskim izveštajima, Keka je uglavnom rukovodio transferima fudbalera Crvene zvezde i Partizana kojima je pružao luksuzan život. Pod njegovim ingerencijama navodno su bili i neki popularni pevači koje je izvlačio iz kockarskih dugova.Emir Kusturica je juče na Mećavniku rekao reporteru Kurira da je on krenuo odmah nakon sahrane i da ne zna šta se kasnije izdešavalo jer nije bio tu.

Van granica SrbijeVLADAR IZ SENKEStojanović je iz Srbije pobegao nakon ubistva vođe „bežanijskog klana“ Gorana Mijatovića Mite. Spekulisalo se da upravo on stoji iza ove likvidacije, ali nije bilo dokaza. Navodno se skriva u Južnoj Americi, gde se nalaze njegovi saradnici preko kojih je nabavljao kokain. U medijima se pominjalo da je njegova grupa planirala ubistvo ministra policije Dragana Jočića i direktora Milorada Veljovića. Sumnjalo se i da je on organizator nereda u Đenovi 2010, kad je uhapšen Ivan Bogdanov. Nakon hapšenja grupe Srba u Brazilu, pojavila se informacija da je uhapšen, ali je on to demantovao.

IspraćajSAHRANJEN SARAJLIJA

Milomir Jovanović izrešetan je nakon sahrane Novaka Todorovića, brata nekadašnjeg reprezentativca u džudu Novice. Oni su rodom iz Sarajeva, ali su se u Srbiju doselili 1991.- Novak je u poslednje vreme živeo u Sopotu, dok je njegov brat Novica nastanjen u Mladenovcu. Poslednji govor na sahrani održao je Emir Kusturica, koji se u obraćanju na odru svog umrlog prijatelja osvrnuo na dane koje su proveli u Sarajevu. Međutim, on je zbog otvaranja Kustendorfa morao da krene ranije, pa je sahranu napustio u 13 časova. Posle njega govor je držao Zdravko Čolić - kaže Kurirov izvor iz Sopota.

POKLON DODATAK

DANAS U DODATKU DR KURIR: Koliko je detoksikacija zdrava?

U današnjem izdanju Kurira u okviru dodatka Dr Kurir naći ćete sve neophodne informacije o detoksikaciji organizma: zašto je ona dobra, ali o čemu treba da vodite računa.

Pored toga, savetujemo kako da se izborite sa „zimskim“ virusima i bakterijama i na koji način, uz pomoć bilja, možete da ojačate krvne sudove. O aktuelnim temama iz sveta zdravlja čitajte nedeljom u dodatku Dr Kurir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track