Legija: Moje dovođenje u sud građane skupo košta
Foto: Profimedia

Milorad Ulemek traži obustavu postupka

Legija: Moje dovođenje u sud građane skupo košta

Crna Hronika -

Legija, koji je i juče doveden u pratnji helikoptera i konvoja Žandarmerije, rekao je da smatra da je tokom proteklih pet godina dokazano da nisu krivi, a da se i pored toga „novac izbija iz džepova poreskih obveznika“

BEOGRAD - Milorad Ulemek Legija, nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije, juče je u Specijalnom sudu zatražio da obustave postupak koji se vodi protiv njega i još sedam optuženih za organizovanje pobune JSO u novembru 2001.On je rekao da njegovo dovođenje iz zatvora Zabela, u kojem služi kaznu od 40 godina zatvora, skupo košta građane Srbije.Legija, koji je i juče doveden u pratnji helikoptera i konvoja Žandarmerije, rekao je da smatra da je tokom proteklih pet godina dokazano da nisu krivi, a da se i pored toga „novac izbija iz džepova poreskih obveznika“.

- Od događaja za koji nam se sudi je prošlo 15 godina, a deset godina niko nije reagovao. Na teret nam se stavljaju najteža moguća krivična dela, oružana pobuna protiv jedne suverene države. Jasno je dokazano da Srbija nijednog trena nije bila ugrožena. Ovo je politički proces, pokušaj određenih političkih subjekata da naprave prevagu u izbornoj trci. Na kraju će se sve svesti na ono što smo mi govorili, da niko od nas nije kriv - rekao je juče Ulemek.Odbranu je, potom, trebalo da iznese Duško Maričić, koji je u vreme pobune bio na čelu JSO. Njegovo izlaganje bilo je veoma konfuzno, pa je Legija predložio da mu se pomogne.- Ovo više nije onaj Duško koga sam poznavao. Dajte da mu pomognemo - kazao je Legija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track