VIDEO NESREĆA KOD LESKOVCA KAKVA SE NE PAMTI: 20 imigranata povređeno, slomili kičme, noge, ruke
Foto: Aleksandar Davinić

Kombi sleteo s puta kod sela Donje Krajince

VIDEO NESREĆA KOD LESKOVCA KAKVA SE NE PAMTI: 20 imigranata povređeno, slomili kičme, noge, ruke

Crna Hronika -
Pet emigranata ima povrede koje su opasne po život, a reč je o povredama kičmene moždine i krvarenju u mozgu. Svi povređeni smešteni su u leskovačku bolnicu i niški kličnički centar. Vozač kombija u bekstvu

LESKOVAC - Vozilo s imigrantima jutros oko 4.30 sati sletelo je s puta Grabovnica-Niš, kod sela Donje Krajince i prevrnulo se.

Povređeno je oko 40 ljudi od čega 20 teže i svi su prebačeni u leskovačku bolnicu i niški klinički centar. Pet emigranata ima povrede koje su opasne po život, a reč je povredama kičmene moždine i krvarenju u mozgu.

Foto: Aleksandar Davinić
Foto: Aleksandar Davinić

Nesreća se dogodila na deonici puta od Vrabovice ka Nišu kada se prevrnulo vozilo koje je bilo prepuno emigranata. Oni su, prema prvim informacijama, iz Nigerije, Bangladeša i Sirije i ilegalno su ušli u Srbiju, a verovatno su krenuli ka Mađarskoj i EU.U Urgentnom centru kažu da se ovakva nesreća ne pamti, a na autoputu je u toku uviđaj.

DEZORIJENTISANI: Azilanti nemaju pojma ni u kojoj su zemlji, ni kud su pošli

Prema rečima dr Miodraga Stojkovića, načelnika Urgentnog centra pet pacijenata ima prelome kičme, noge i ruke ili teške povrede abdomerna i kičmene moždine. Nakon ukazane pomoću prebacujemo ih na dalje lečenje u centrima u Nišu, Kragujevcu i Beogradu, rečeno je Kuriru.Od onih koji znaju nešto malo engleskih mogli smo da razaznamo, pored izuzetne zbunjenosti, da pojma nemaju ni u kojoj su zemlji, ni kud su pošli.

Prema prvim i nezvaničnim procenama, pretpostavlja se da je uzrok nesreće pospanost vozača i neprilagođena brzina, s obzirom na to da se kombi, nakon što je sleteo s puta prevrnuo i zaustavio 150 metara dalje u njivi.

(A. D.)

"Vozilo koje se prevrnulo je kombi iveko i u njemu je bilo oko 30 azilanata", potvrdio je portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković. On je kazao da se još ne zna tačan broj osoba koje su bile u kombiju.

Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević kazao je da je na odeljenjima hirurgije i ortopedije zbrinuto više od 30 stranih državljana sa teškim i lakim povredama."Imamo tri osobe koje su teže povređene dok se kod većine radi o lakšim povredama. Aktivirali smo skoro kompletno medicinsko osoblje i dodatno sarađujemo sa službama Doma zdravlja tako da je svima pružena prva pomoć. U kontaktu smo i sa Ministarstvom zdravlja tako da sve činimo kako bi pomogli tim ljudima", kaže Dimitrijević.

Saobraćaj na autoputu Koridora 10 između Leskovca i Niša nije bio u prekidu tokom uviđaja. MUP je u međuvremenu saopštio i da je vozač kombija u bekstvu.

Niš: Dvojica ilegalnih migranata životno ugrožena

U Niškom kliničkom centru do sada su zbrinuta četvorica ilegalnih migranata, koja su jutros povređena na autoputu Leskovac - Vranje, od kojih su dvojica životno ugrožena, rekao je direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.Dvojica životno ugroženih nalaze se na Klinici za neurohirurgiju sa teškim telesnim povredama i priključeni su na respiratore, naglasio je on na konferenciji za novinare.Druga dvojica povređenih su na Klinici za ortopediju i imaju prelome podkolenice.Radovanović je rekao da je kontaktiran i Institut za javno zdravlje u Nišu i da će u skladu sa propisima preduzeti mere iz svojih nadležnosti kako bi se proverilo da li pacijenti boluju od nekih zaraznih bolesti koje nisu karakteristične za ovo podneblje.U skladu sa merama, ukoliko bude potrebno ti pacijenti će biti adekvatno smešteni.Na autoputu između sela Donjeg i Gornjeg Krajinca, kod Leskovca, jutros oko 4.30 časova sleteo je kombi "Iveco" u kome je bilo oko 40 ilegalnih migranata.Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević kazao je Tanjugu da je u toj bolnici zbrinuto 37 pacijenata, a da su zbog težine povreda četiri osobe transportovane za Niš i isto toliko za Beograd.Migranti iz Sirije, Bangladeša i Nigerije ilegalno su ušli u Srbiju, a pretpostavlja se da su krenuli ka Mađarskoj, odnosno EU.

(Tanjug/RTS)

http://www.youtube.com/watch?v=FE967P_XfxM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track