LIKVIDACIJA NA SAHRANI: Sin Kosmajca saslušan zbog ubistva na groblju
Foto: Dragana Udovičić

Prilikom potrage za ubicom iz Sopota

LIKVIDACIJA NA SAHRANI: Sin Kosmajca saslušan zbog ubistva na groblju

Crna Hronika -

Lazar Kosmajac objasnio policiji da je prisustvovao sahrani posle koje je iz snajpera ubijen Milomir Jovanović, ali da nema veze s pucnjavom

BEOGRAD - Lazara Kosmajca (25), sina biznismena Dragoslava Kosmajca, policija je saslušala posle ubistva Milomira Jovanovića (46) iz Vranića.Kako Kurir saznaje, nakon nezapamćenog zločina koji se dogodio 14. januara na groblju u Sopotu, kada je Jovanović upucan iz snajpera, pripadnici MUP su na Zvezdari presreli Kosmajca mlađeg, koji je bio u svojim kolima.Otišao pre pucnjave- Posle ubistva na sahrani Novaka Todorovića, policiji je prijavljen sumnjivi crni BMW sa švajcarskim registarskim oznakama. Policija je primetila i zaustavila vozilo koje je odgovaralo opisu i u njemu legitimisala Lazara Kosmajca - otkriva sagovornik Kurira iz istrage.Kako navodi, mladić je bio sam u automobilu i odmah se zaustavio.- On je potvrdio da je bio na sahrani prijatelja, ali da o pucnjavi koja se dogodila posle nje ništa ne zna jer je sa groblja otišao pre likvidacije. Posle razgovora s policijom je pušten, pošto je utvrđeno da nema veze sa ubistvom - dodaje on.

Žrtva... Milomir Jovanović
Žrtva... Milomir Jovanović

Ubijeni Milomir Jovanović, kako je Kurir pisao, kum je vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke. Prema prvim informacijama iz istrage, njega je najverovatnije ubio profesionalac, koji ga je sačekao da izađe sa groblja, a potom iz snajpera pucao na njega.Zaustavili nekoliko BMW- Policija je razgovarala s meštanima i prikupila tragove sa lica mesta. Uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera na okolnim objektima - kaže izvor iz istrage. On objašnjava da sin Dragoslava Kosmajca nije jedini vlasnik BMW s kojim je policija razgovarala.Osim Lazara Kosmajca, podsetimo, sahrani posle koje se dogodila surova likvidacija prisustvovali su i Zdravko Čolić i Emir Kusturica, kao i brat Gorana Bregovića.

Jovanović drugovao s fudbalerimaI OŽEGOVIĆ SE OPROSTIOUbijeni Milomir Jovanović, koji je bio kum Dejana Stojanovića Keke, navodno je bio zadužen u Srbiji za njegove poslove s transferom fudbalera. Kako je Kurir pisao, među brojnim čituljama koje su dali porodica i prijatelji, od Jovanovića se oprostio i bivši golman Crvene zvezde Boban Bajković, kao i Ognjen Ožegović, fudbaler Čukaričkog i nekadašnji igrač Zvezde i Vojvodine.

Ekipa Kurira

BONUS VIDEO:

PUCNJAVA NA GROBLJU U SOPOTU: Kekin kum izrešetan dok je ulazio u vozilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja