Nagodio se Sava Ibrić

POSLE SPEKTAKULARNOG HAPŠENJA U VLAJKOVIĆEVOJ: 7 godina zatvora lopovu zbog kog je poginuo policajac

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sava Ibrić (41) iz Smedereva, kradljivac automobila zbog kog je tokom potere 7. februara u blizini Grocke poginuo policajac Nenad Stojadinović (38) osuđen je na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom na sedam godina zatvora!

Ibrić, koji je uhapšen u spektakularnoj akciji policije u Vlajkovićevoj ulici u centru Beograda 20. februara, osuđen je bog krađe automobila i napad na službeno lice.

- Privi osnovni sud potvrdio je sporazum koji je okrivljeni Ibrić sklopio sa tužilaštom. Reč je o najvećoj izrečenoj kazni pred osnovnim sudom za ova krivična dela - objašnjava sagovornik Kurira i napominje da je lopovu zbog kog je poginuo policajac pritvor produžen do upućivanja na izdržavanje kazne.

Na osnovu istog sproazuma Ibrićev saučesnik Aleksandar Šabić (18) osuđen je na dve a Darko Nikolić (30) godinu dana zatvora.

Ibrić je, kako saznajemo, priznao da su on i njegovi "pajtosi" 7. februara ukrali dva automobila. Krenuli su Smederevskim putem ka Grockoj, kada su poginuli Stojadinović i njegov kolega Vladimir Radujko "pežoom" bez policijskih oznaka, krenuli u filmsku potreru za njima. Do stravične nesreće došlo je kada su policajci, jureći lopove podleteli pod kamion jedne pekare. Lopovi su nastavili bekstvo, ali je Šabića i Nikolića kod Smedereva uhapsila policija.

Ibrić je tada uspeo da umakne poteri, ali je 13 dana kasnije uhapšen u centru Beograda.

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track