Luka Bojović i Vlada Budala oslobođeni optužbi za 3 ubistva
Foto: Rojters

Specijalni sud

Luka Bojović i Vlada Budala oslobođeni optužbi za 3 ubistva

Crna Hronika -
retko Kalinić osuđen je na 35 godina zatvora zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, a Miloš Simović na 30 godina zatvora zbog jednog ubistva i jednog pokušaja ubistva

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas Luku Bojovića i Vladimira Milisavljevića optužbi za tri ubistva i dva pokušaja ubistva 2004. godine.

Sretko Kalinić osuđen je na 35 godina zatvora zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, a Miloš Simović na 30 godina zatvora zbog jednog ubistva i jednog pokušaja ubistva. Bojović je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi da je preuzeo vođstvo nad "zemunskim klanom" i da je nalagao ubistva, kako to tvrdi Tužilaštvo, rekao je sudija Nata Mesarović.

Bojoviću i Milisavljeviću presuda je izrečena u odsustvu, jer se nalaze u španskom pritvoru zbog optužbi tamošnjih pravosudnih organa, dok su na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu bili Sretko Kalinić i Miloš Simović. Na ovu presudu tužilaštvo za organizovani kriminal može da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, pošto je za Bojovića i ostale tražilo maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina zatvora. Izricanje presude održano se u specijalnoj sudinici Okružnog zatvora u Beogradu, gde se odvijalo i suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track