LUKA BOJOVIĆ: Tako mi boga, nisam ubio Milana Jurišića

Pred sudom u Madridu

LUKA BOJOVIĆ: Tako mi boga, nisam ubio Milana Jurišića

Crna Hronika -
Bojović odbacio sve navode optužnice, a Vladimir Milisavljević Budala za ubistvo optužio „zemunca“ Sretka Kalinića

BEOGRAD - Luka Bojović izjavio je juče u Višem sudu u Madridu da nije vođa „zemunskog klana“ i da nema nikakve veze s ubistvom Milana Jurišića 2009, koji je raskomadan i bačen u reku Manzares u tom gradu.- Tako mi boga, nisam ga ubio - odgovorio je, kako prenose španski mediji, Luka Bojović sudiji koji mu je direktno postavio pitanje o tome da li je ubio Jurišića. Bojović je potvrdio da ga je poznavao.- Nisam naredio da ga ubiju jer nemam takvu moć. Za tako nešto nisam imao ni razlog - rekao je Bojović, koji je označen kao direktni organizator i izvršilac likvidacije.Samleli ga u mašiniOstaci Milana Jurišića Jureta, podsetimo, pronađeni su tek tri godine nakon monstruozne likvidacije. Kako je, navodno, španskim istražiteljima opisao „zemunac“ Sretko Kalinić, on je ubijen čekićem, a potom je njegovo meso odvojeno od kostiju. Od delova mesa, kako kaže, pripadnici klana skuvali su gulaš i pojeli ga, a deo su bacili u WC šolju. Kosti pokojnog pokušali su da samelju u mašini za mlevenje mesa, ali se ona zaglavila, pa su deo kostiju bacili u reku Menzares, gde su i pronađeni 2012. godine.

Optuženi... Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić
Optuženi... Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić

Za ovaj zločin, osim Bojovića, optužen je i Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, a na optuženičkoj klupi su još i Vladimir Mijanović i Siniša Petrić. Za razliku od Bojovića, koji je odbacio sve navode koji ga terete, Milisavljević je juče pred španskim sudom priznao da je bio član kriminalne grupe, ali je naveo da nije imao nikakve veze s ubistvom Jurišića i za zločin optužio Kalinića, koji je u pritvoru u Srbiji.Služi kaznu u Srbiji?- Ja sam delio stan s Jurišićem u Madridu. Kad sam se vratio s puta, njega nije bilo, nestao je bez traga. Po načinu na koji je ubijen i raskomadan, mislim da ga je ubio Sretko Kalinić jer je to njegova uobičajena praksa - izjavio je Milisavljević.Tvrdnje da su učestvovali u ubistvu Jurišića odbacili su i Mijanović i Petrić. Inače, suđenje Bojoviću i njegovim saradnicima trebalo bi da traje do četvrtka. Ukoliko bude osuđen, Bojović bi mogao da bude izručen Srbiji.

Brutalno ubijen... Milan Jurišić
Brutalno ubijen... Milan Jurišić

Bio gost u ValensijiPARE I ORUŽJE NISU MOJILuka Bojović, podsetimo, uhapšen je 9. februara 2012. godine u Valensiji, a policija je pretresom kuće u kojoj je boravio pronašla arsenal oružja kao i oko 660.000 evra.- Ja sam u toj kući bio samo gost, ne znam čije je oružje, kao ni novac - rekao je juče Luka Bojović pred sudom, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track