LUKSEMBURG TUTINCA MIRSADA HUSOVIĆA IZRUČIO SRBIJI: Ubio trudnu suprugu pa pobegao u inostranstvo
Foto: Marina Lopičić

Skrivao se četiri godine

LUKSEMBURG TUTINCA MIRSADA HUSOVIĆA IZRUČIO SRBIJI: Ubio trudnu suprugu pa pobegao u inostranstvo

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Tutinac Mirsad Husović (29), koji se tereti da je pre četiri godine ubio trudnu suprugu Fikretu i teško ranio braću od strica Denisa i Muhameda, uhapšen je pre par nedelja u Luksemburgu i izručen je Srbiji, saznaje danas radio Sto plus.

Portparol Višeg javnog tužilaštva Adnan Baćićanin izjavio je da je Husović uhapšen po poternici i da je saslušan zbog dela počinjenih 2013. godine.

"Protiv njega se vodi istraga za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Nakon saslušanja odredjen mu je pritvor do 30 dana, ali kako je istraga u toku nismo u mogućnosti da iznosimo više informacija", rekao je Baćićanin.

Husović se tereti da je 16. maja 2013. godine u selu DJerekare na Pešterskoj visoravni, nakon svađe, iz pištolja upucao braću od strica Denisa i Muhameda a potom sa četiri hica usmrtio i suprugu Fikretu (23), tada u sedmom mesecu trudnoće.

Nakon svirepog ubistva i ranjavanja, on je pešice pobegao do kilometar i po udaljene granice sa Crnom Gorom gde se, kako se pretpostavlja, sakrio kod rođaka.

Novopazarska policija je ubrzo za njim raspisala poternicu, po kojoj je gotovo četiri godine kasnije i uhapšen u Luksemburgu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track