MAJCI GURAO NOŽ U USTA: Nije imao posao, stalno je od nje tražio novac!
Foto: Dragan Kadić

Još jedan slučaj nasilja nad ženama

MAJCI GURAO NOŽ U USTA: Nije imao posao, stalno je od nje tražio novac!

Crna Hronika -

Ostalo je nejasno kako se još jedan duševni bolesnik našao na ulici, iako se lečio u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa u Gornjoj Toponici

NIŠ - Nišlija P. S. (35), dugogodišnji duševni bolesnik, brutalno je nožem napao svoju majku, a nesrećnu staricu od pomahnitalog sina spasla je njegova sestra, koja je alarmirala policiju.Stravično porodično nasilje dogodilo se juče oko 15 sati u stanu ove porodice u soliteru u Dušanovoj ulici. P. S. je nesrećnoj ženi gurao nož u usta i naneo joj povrede zbog kojih je zadržana na lečenju na niškoj Klinici za otorinolaringologiju.

Mada je istraga još u toku, pretpostavlja se da je P. S. stravičan napad izvršio pod uticajem duševnog oboljenja, zbog čega je odmah prebačen u psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.Komšije ove porodice kažu da je P. S. problematičan, te da to nije prvi put da napada svoju porodicu.

- To je ugledna porodica i stvarno nam je žao što ih je ovo zadesilo. On nije radio ništa, počeo je, kao, da studira medicinu, ali je nije završio.

Nije imao posao, stalno je od majke tražio novac, živeo je od njene penzije. Verovatno da sirota žena nije mogla da mu da onoliko koliko joj je tražio, pa ju je zato i napao. Svi smo u strahu od njega, nepredvidiv je, agresivan. Prava je sreća da je sestra bila s njim u stanu, inače bi jadna žena sigurno stradala - kažu stanari solitera u kojem živi ova porodica.

Kako saznajemo, P. S. je odmah prebačen u psihijatrijsku bolnicu zbog straha da bi mogao još nekog da povredi.- Jedno ambulantno vozilo je zbrinulo njegovu majku, a drugo ga je, uz asistenciju policije, odvezlo u psihijatrijsku ustanovu. On bi morao tamo da ostane, jer je očigledno da je opasan i po sebe i po druge - kažu poznanici ove porodice.U Urgentnom centru niškog Kliničkog centra saopšteno je da je povređena žena u stabilnom stanju.- Ona je upućena na Kliniku za otorinolaringologiju radi dalje dijagnostike. Ima vidljive povrede nanete oštrim predmetom, zbrinuta je i nije životno ugrožena - rečeno nam je u bolnici.

PreživeoSKOK SA DEVETOG SPRATAP. S. je pre sedam godina pokušao da izvrši samoubistvo skokom sa devetog sprata zgrade u kojoj živi. Neverovatnim sticajem srećnih okolnosti preživeo je stravičan pad, pošto je završio na krovu parkiranog automobila. Vozilo je bilo potpuno uništeno, ali je samoubici spaslo život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track