MAJKA (67) NOSILA SINU DROGU U GAĆAMA! Čuvari KPZ Niš pronašli tablete vredne 150.000 dinara
Foto: Fonet/Marko Miškov

MAJKA (67) NOSILA SINU DROGU U GAĆAMA! Čuvari KPZ Niš pronašli tablete vredne 150.000 dinara

Crna Hronika -

Kruševljanka J.P. (67), majka osuđenika Kazneno popravnog zavoda u Nišu, uhvaćena je prilikom pokušaja da u zatvor unese 15 tableta "buprenofina".

Ona je pokušala da u gaćama prošvercuje ovaj lek koji se, inače, koristi za lečenje zavisnosti od narkotika a koji osuđenici zloupotrebljavaju kao zamenu za drogu.

"Ona je trebala da se vidi sa sinom u sobi za "slobodne posete", bez nadzora stražara. Procedura nalaže obavezan pregled pre obavljanja ove posete. Tako su službenice zatvorske straže tokom pretresa kod nje u donjem vešu pronašle 15 ovih tableta", kaže izvor blizak istrazi.

Kada je uhvaćena, J.P. se pravdala, da nije znala da su te tablete zabranjene, ali nije odgovorila zbog čega ih je onda krila u gaćama. Njen sin, inače izdržava kaznu od 4,5 godina zatvora zbog razbojničke krađe a u niški zatvor je došao u junu.

Tablete "buprenofina", koga osuđenici u slengu zovu "bup", na crnom zatvorskom tržištu koštaju 10.000 dinara komad jer se radi o leku koji se i van zidina kaznione ne može dobiti bez recepta.

Cena mu je posebno skočila zbog rigorozni zatvorskih kontrola kojima je onemogućeno unošenje droge.

J.P. je predata policiji tako da joj ne gine krivična prijava za posedovanje nedozvoljenih psihoaktivnih supstanci.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track