MAJKA IZ PAKLA: Čedomorki oduzeti sin i ćerka, prvo dete ostavila u porodilištu
Foto: Zorana Jevtić

Strava i užas: Novi detalji istrage o smrti bebe u zatvoru

MAJKA IZ PAKLA: Čedomorki oduzeti sin i ćerka, prvo dete ostavila u porodilištu

Crna Hronika -

Zlata Stanimirović (38), koja se porodila u zatvoru i mrtvo dete sakrila ispod kreveta, lišena je roditeljskog staranja za sina i ćerku jer se godinama nije brinula o njima

NIŠ - Zlata Stanimirović (38) iz Niša, koja se tajno porodila u zatvoru, a mrtvo dete sakrila ispod kreveta, lišena je roditeljskog staranja za sina i ćerku jer se uopšte nije brinula o njima. Čak je i prvo dete ostavila u porodilištu, saznaje Kurir. Njen šesnaestogodišnji sin poveren je na čuvanje njenim roditeljima, dok je ćerka od 11 godina kod oca.Zlata je, prema rečima našeg sagovornika iz istrage, sa svojom decom jedva kontaktirala, a da je nimalo nije bilo briga da li će ostati bez njih, svedoči i to što se nije pojavila pred sudom kada se odlučivalo da joj se oduzme roditeljsko pravo!Baš je briga za decu- Ona je 2000. godine u Kotoru rodila muško dete, a otac ga nije priznao. Njeni roditelji su bebu preuzeli iz porodilišta i starali se o njoj, dok ona za dete nije pokazivala nikakvu brigu. Četiri godine kasnije zasnovala je vanbračnu zajednicu, a sina ostavila kod roditelja. Iz te veze je godinu dana kasnije dobila ćerku. Zlata je 2007. godine izgubila roditeljsko pravo i na ćerku, koja je poverena ocu na čuvanje - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Pošto nije pokazivala nikakvo interesovanje ni za sina, bila je sklona čestom menjanju i partnera i mesta boravka, Centar za socijalni rad u Nišu pokrenuo je postupak za lišavanje roditeljskog prava i u odnosu na sina, pa je ona 2011. izgubila pravo i na njega.Na robiji od 2014.Vanbračno je živela i sa S. Ž. iz aleksinačkog sela Trnjane, kriminalcem u čijoj je kući 2009. godine pronađeno 280,64 grama marihuane, zbog čega je Zlata uhapšena, a zatim i osuđena na tri godine zatvora, koje je od 2014. izdržavala u KPZ Požarevac. Međutim, i s njim se razišla pre odlaska u zatvor, pa je mala verovatnoća da je on otac deteta koje je nađeno mrtvo.Pošto je uživala povlasticu boravka u poluotvorenom odeljenju, Zlata je vikende i praznike provodila na slobodi. Tu povlasticu je nedavno izgubila jer se u zatvor nije vratila na vreme, ali do tada je već bila u drugom stanju.- Misterija je i kako je uspela da od svih sačuva tajnu da je trudna, a još više da se porodila. Nijedna od pet zatvorenica s kojima je delila sobu nije posumnjala da je u drugom stanju. Ona je tako dobro skrivala trudnoću, a zatim i porođaj, da ni zatvorsko osoblje nije ništa primetilo jer bi, u suprotnom, bila prebačena u odeljenje za zatvorenice koje su u drugom stanju - kaže naš izvor.Porodila se u kupatiluKako saznajemo, Zlata nije imala poverenja u svoje cimerke, pa je odlučila da se sama porodi.- Svih pet žena koje su bile u Zlatinoj sobi užasnule su se kada su čule šta se desilo. Nisu mogle da poveruju da nisu primetile da je trudna. Čak i kada se porodila u kupatilu, nije pustila ni glasa. Takođe, niko nije primetio da je mrtvu bebu sakrila ispod kreveta. Zatvorsko osoblje primetilo je da je malaksala, ali je ona kazala da ima menstrualnih problema i odbila je ginekološki pregled - kažu naši sagovornici iz istrage.

HapšenjeTVRDILA DA JE MARIHUANA NJENAZlati se sudilo za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga jer je utvrđeno da je pronađena marihuana bila namenjena daljoj prodaji. Međutim, ona je tvrdila da je drogu nabavila za ličnu upotrebu, ali je isticala da nije zavisnik od narkotika.

Lakše povredePREBAČENA U BOLNICU U CZKako nezvanično saznajemo, nakon što je otkriven bebin leš, Stanimirovićeva je iz KPZ prebačena u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu jer je pokušala da se ubije.- Ona se nalazi u bolnici zbog lakših povreda i oporavka nakon porođaja - naveo je naš izvor.

ČinjeniceHOROR U ĆELIJIMrtva beba otkrivena je nakon što je zatvorenica Zlata pokušala samoubistvo žiletom.Ona se nekoliko puta posekla po vratu, ali su povrede brzo sanirane.Tokom boravka u bolnici, ona je pričala nepovezano i pominjala bebu, te je naložen pretres sobe.Čuvari su ispod kreveta otkrili leš novorođenčeta umotan u plastičnu kesu.Nakon obdukcije biće poznato da li je usmrtila bebu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track