MAJKA JELENE MARJANOVIĆ: Čudo na Zbegu, pas Žuća čuva njen grob!

Zorica Krsmanović za Kurir

MAJKA JELENE MARJANOVIĆ: Čudo na Zbegu, pas Žuća čuva njen grob!

Crna Hronika -

Taj pas se pojavio posle sahrane i najčešće je baš na mestu gde je sahranjena moja ćerka, a ona je obožavala životinje, priča Zorica Krsmanović

Svaki dan idem na ćerkin grob, ali posebno se raznežim kad pored njega zateknem kuju Žuću, koja je često ovde i koja spava na humci, ispod gomile cveća.

Osećam neku simboliku jer je moja Jeca obožavala životinje i kao mala ih je donosila kući, kaže za Kurir Zorica Krsmanović, majka ubijene pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33).Zorica dodaje da se seća dana kada je pevačica „Granda“ išla u školu i da je skoro svakog dana donosila neku macu ili kucu.Čuvam Jecinu kucu- Uglavnom su to bili mladunci koje je nalazila na putu od škole do kuće. Volela je sve, ali posebno decu i životinje. Kasnije smo imali prodavnicu, a ona je toliko puta znala da odnese dečici na ulici da pojedu nešto ili da nahrani neku životinju. Bila je osećajna i uvek je rado pomagala - kaže Zorica.Ona dodaje da kako vreme prolazi, sve manje joj jasno ko je mogao na takvu osobu da podigne ruku.- To je mogao da uradi monstrum koji ne može da podnese dobre ljude ili neko ko je uopšte nije poznavao. Dok budem živa, neću prestati da tražim njenog ubicu, a on nek zna da se neće smiriti ni na ovom, ali ni na onom svetu jer ne zna kakvu je osobu osudio na ovako jezivu smrt koju je doživela moja jedinica. Evo, i pas je osetio nešto kod moje Jece inače ne bi dolazio tu na njen grob - kaže Zorica i dodaje da još uvek čuva belog psa kog je Jelena jednom prilikom donela kući.Ekipa Kurira pronašla je Žuću na groblju Zbeg, gde je Jelena sahranjena. Kuja je stara oko 10 godina i priča o njoj nas je raznežila.- Ona je dugo tu. Šeta po groblju, a uglavnom je na kapiji kod obezbeđenja. Izuzetno je umiljata i svi joj dajemo da jede - objašnjava nam jedan od zaposlenih na groblju.Čuvar: Psi osete kakav je čovekOn dodaje da je kuja koju su zbog žute dlake nazvali Žuća ostarila, ali i da se pre dve godine poslednji put kucila.- Imala je jednu ženku, ćerku od koje se nije odvajala. Hranili smo ih svi ovde, a one su čuvale groblje od ostalih pasa. Ovde ima dosta kučića u okolini, ali one su vodile računa o tome da ne ulaze na groblje. Pre godinu dana Žućino štene je udario automobil i ona je ostala sama - kaže naš sagovornik.Na saznanje da je Žuća viđena da spava na grobu, i on kaže da ima neke simbolike u tome.- Psi osete kakav je ko čovek. Toliko je priča bilo da pas umre za vlasnikom, i to neretko na njegovom grobu - uverava nas radnik groblja Zbeg.

Na majkuI JANA OBOŽAVA ŽIVOTINJEZorica Krsmanović kaže da i njena unuka, Jelenina petogodišnja ćerka Jana, voli životinje.- Jelena je često sa Zoranom vodila Janu u zoološki vrt i Jana je nasledila njenu ljubav prema životinjama. Obožava da se igra s našom kucom koju je Jeca donela, a i kuca se obraduje njoj kad je vidi - kaže Zorica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track