MAJKA TERORISTE IZ ZVORNIKA: Nerdina su zaveli, pre napada je palio CD-ove iza kuće!
Foto: Pt Nezavisne Novine, Ps N1

Čudno se ponašao

MAJKA TERORISTE IZ ZVORNIKA: Nerdina su zaveli, pre napada je palio CD-ove iza kuće!

Crna Hronika -
Jeli smo i onda je otišao. Nisam ništa mogla uraditi, zaveli su ga. Govorila sam mu da će zbog Dubnice otići u smrt i, eto, ostadoh sama, kroz suze kaže Halima Ibrić

ZVORNIK - Halima Ibrić, majka Nerdina Ibrića napadača na policijsku stanicu u Zvorniku, izjavila je da su njenog sina zaveli i da se potpuno promenio u poslednje vreme.

"Nerdin je završio Medicinsku školu, imao je mnogo prijatelja među kojima je bilo i Srba. No, u poslednje vreme je odlazio u Dubnicu kod Kalesije, tamo je klanjao jer je tvrdio da lokalne efendije to ne čine ispravno. Družio se s nekim ljudima iz Šetice koji su bili ovde. Govorila sam mu da ne ide s njima. Slabo je jeo u poslednje vreme. Videla sam da nešto razmišlja i da je ćutljiv", kazala je majka napadača.

Pre napada na policiju palio CD-ove iza kuće, a onda ju je zvao da zajedno jedu.

Nerdin Ibrić koji je u ponedeljak uveče ubio jednog policajca u Zvorniku, a dvojicu ranio, rođen je i živeo je u mestu Kučić Kula, kod Zvornika.

Posle terorističkog napada koji je izveo Nerdin policija Republike Srpske zajedno sa pripadnicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u ponedeljak kasno uveče uhapsili su vođu vehabijskog pokreta iz kampa Cerkna Avdulaha Hasanovića, učesnika građanskog rata u Siriji i jednog od organizatora odlaska vehabija na ratišta i propovdenika iz Gornje Maoče.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track