MALVERZACIJE S PUTARSKIM PREDUZEĆIMA: Marku Miškoviću 3,5 godina zatvora, Đuraškoviću 7!
Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

Viši sud u Beogradu

MALVERZACIJE S PUTARSKIM PREDUZEĆIMA: Marku Miškoviću 3,5 godina zatvora, Đuraškoviću 7!

Crna Hronika -
Marko Mišković proglašen je krivim za utaju poreza i osuđen na 3,5 godina zatvora.

Sin vlasnika kompanije Delta Holding Marko Mišković nije došao u Viši sud gde mu je danas izrečena presuda.

Milo Đurašković i njegovi saradnici proglašeni su krivima za slučaj FAP.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Đurašković je osuđen na 7 godina zatvora, a dužan je da plati i kaznu od 6 miliona dinara.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću presuda neće biti izrečena na današnjem ročištu, jer se njemu po odluci suda donetoj krajem prošle godine sudi u odvojenom postupku zbog zdravstvenih razloga i čeka se njegov oporavak da bi se nastavilo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je za Marka Miškovića predložilo 10 godina zatvora i novčanu kaznu od milion dinara, zbog učešća u poslovima kojima su oštećena putarska preduzeća u Srbiji, kao i za utaju poreza.

Za vlasnika Nibens korporacije Mila Đuraškovića, to tužilaštvo je predložilo kaznu od 15 godina zatvora zbog oštećenja putarskih preduzeća, ali i kruševačke fabrike maziva, čiji je vlasnik bila pomenuta korporacija, kao i novčanu kaznu od milion dinara.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Za ostale optužene tužilaštvo je predložilo kazne od sedam do 12 godina zatvora, a za dvoje optuženih novčanu kaznu od milion dinara.

Presuda će biti izrečena i Dejanu Jeftiću, Ristu Ristiću, Bori Jeliću, Branislavu Jovasoviću, Ljiljani Kostić, Srđanu Filipoviću, Milutinu Gaševiću, Zoranu Mihailoviću, Zdravku Rašu, Predragu Filipoviću, Živojinu Petroviću i Jadranki Badrić.

Protiv Miškovića, Đuraškovića i još osam optuženih, krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda pokrenut je 2012. zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj u vezi sa fabrikom maziva iz Kruševca pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu, što znači da ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

(Beta/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track