MASAKR KOJI JE UŽASNUO SRBIJU Dejan nije hteo da se leči, HALUCINIRAO PA IZBO DECU!
Foto: Privatna Arhiva

Do detalja ispričao kako se sve dogodilo

MASAKR KOJI JE UŽASNUO SRBIJU Dejan nije hteo da se leči, HALUCINIRAO PA IZBO DECU!

Crna Hronika -

Otac koji je ubio jednog blizanca a drugog teško ranio do detalja je ispričao kako se sve dogodilo.

ŠTRPCE - Moj zet Dejan u poslednje vreme bio je veoma depresivan. Uvrteo je sebi u glavu da će mu Albanci uzeti bebe i izvaditi im organe. Supruga Ana je želela da mu pomogne, molila ga je da ide kod psihijatra, ali je on uporno odbijao. Kada je prihvatio, bilo je kasno.Ovako za Kurir priča Dragan Kuzmanović, tast Dejana Krstičića (35) iz Štrpca, koji je u ponedeljak ubio jednog svog blizanca starog 40 dana, a drugog teško ranio nožem.Izbegavao pomoć- Niko nije mogao ni da nasluti da ovako nešto može da se desi. Dragan je dobar čovek, plenio je mirnoćom. Ipak, u poslednje vreme zapao je u psihičku krizu. Žalio se svojoj supruzi, a mojoj ćerki da ga proganjaju misli da će mu neko oteti blizance. Ana je želela da mu pomogne, molila ga je da ide kod psihijatra. On je u početku izbegavao da pristane da ode kod psihijatra jer se plašio da će možda ostati bez posla pošto je prosvetni radnik. Međutim, Ana je uspela da mu objasni da mu je neophodna stručna pomoć. U Štrpcu nema psihijatara, pa su bili zakazali razgovor s psihijatrom u Mitrovici - kaže Dragan i dodaje:- Nažalost, zakasnili su jedan dan i desila se tragedija. Moj zet nije imao realan razlog za strah koji ga je obuzeo iako je istina da gotovo svi stanovnici srpske enklave na jugu Kosova pate od nekog oblika depresije zbog teških uslova u kojima žive.Obožavao decuDragan objašnjava da kobne večeri ništa nije ukazivalo na tragediju.- Dejan i Ana su večerali u porodičnoj kući. Tu su bili i Dejanovi roditelji i brat. Kada su završili s jelom, Dejan je naterao majku i oca da odu da donesu drva i nalože vatru u sobi. Kažu da je baš insistirao da odu iz kuće. On je odjednom izvukao nož iz fioke i počeo da ubada blizance. Ana kaže da se sve to desilo bukvalno za minut. Kaže da je vrisnula i skočila na njega. Ona i dalje ne može da shvati šta se desilo - očajan je Dragan.Kako kaže, Dejan je voleo svoje blizance.- Otkako se Ana porodila, neprestano je bio uz nju i bebe. Zajedno su ih hranili, kupali, presvlačili. U svim poslovima oko dece aktivno je učestvovao. Nije ih ispuštao iz naručja ni danju ni noću - kaže Kuzmanović.Beba sahranjenaNa lokalnom groblju u Štrpcu u utorak je sahranjena ubijena beba.- Moja ćerka Ana nije prisustvovala sahrani, ona je u Nišu s drugom bebom. Lekari kažu da je beba zasad dobro. Molimo se bogu da s njim sve bude kako treba, to nam je sada najvažnije - priča naš sagovornik.

Muk u ŠtrpcuProblem se gurao pod tepihU Štrpcu je i juče, dva dana posle zločina, bio potpuni muk. U mestu gde se svi međusobno poznaju niko nije mogao da objasni zašto je Dejan nožem izbo svoje blizance. Komšije i prijatelji porodice i juče su ponavljali da je brak Dejana i Ane bio skladan, da nije bilo svađa, nesporazuma, da o Dejanu ne mogu da kažu ni jednu jedinu lošu reč.- Moguće je da je Dejan odranije imao nekih psihičkih smetnji, ali da se to pošto je ovo mala sredina krilo, guralo pod tepih sve dok nije eksplodiralo - kaže jedan od poznanika porodice.

Krstičić na saslušanju do detalja ispričao kako je ubio sina Imao sam halucinacije, hteli su da mi otmu decu!Dejan Krstičić je istražnim organima do detalja ispričao kako je počinio zločin.- U prvom saslušanju bio je izgubljen, uplašen, pričao je da je uzeo nož, da mu je posle puko film i da se više ničega ne seća. Nekoliko sati kasnije, kad se malo smirio, počeo je da priča. Opisao je gde je i kako koje dete ubo nožem. Ponavljajući da je želeo samo da ih povredi, da ih „recne“ i da na taj način uplaši suprugu. Ponavljao je: „Šta sam uradio“, „Pogrešio sam“ - kaže naš izvor.On je ispričao da je nekoliko dana pred zločin imao halucinacije, priviđanja, tvrdio je da je na prozoru kuće „viđao neke ljude koji su došli da mu uzmu decu“.- Iz straha da će mu neko oteti decu nije se odvajao od blizanaca - tvrdi naš izvor.

Ne propustite

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK GURMAN: Provereno dobro

Uz naše savete spremite jela, koja će svi obožavati

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete najbolje recepte za rolat sa spanaćem, mekane perece, kiflice s makom i pikantnu urnebes i zdravu zimsku salatu.

Za predjelo predlažemo da napravite rolnice sa sirom, a za ručak podvarak.

Pored toga, saznaćete sve o novoj akciji koju vam pripremaju Kurir i Delimano.

Ne propustite najbolju zbirku recepata i kulinarskih saveta!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track