MASAKR U ŽITIŠTU Ljubomorni muž: Kurvo, sve ću pobiti! Bićeš moja il ničija!
Foto: Printskrin, Privatna Arhiva

Užas u kafiću u Žitištu

MASAKR U ŽITIŠTU Ljubomorni muž: Kurvo, sve ću pobiti! Bićeš moja il ničija!

Crna Hronika -

Zlatić pobesneo kad je u kafiću video bivšu suprugu Dijanu Zlatić u društvu Stevana Jojića, za kog je sumnjao da je u vezi s njom

- Kurvo, bićeš samo moja i ničija više! - uzviknuo je Siniša Zlatić (38) iz Žitišta kod Zrenjanina i iz „kalašnjikova“ počeo da puca u goste prepunog kafića „ART - Makijato“.Ubio je bivšu suprugu Dijanu Zlatić (30), Vladimira Kosovića (34) iz Ravnog Topolovca, Vladimira Mijatovića (40), Stevana Jojića (40), obojica iz Žitišta, Jovanu Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva i ranio 20 osobe, među kojima su tri maloletne.Dijana i Jovana preminule su na licu mesta, dok su trojica muškaraca preminula u zrenjaninskoj bolnici.Savladan pa uhapšenUbica je uhapšen nekoliko minuta nakon krvavog pira, a pušku koju su mu oduzeli konobar i gost kafića imao je u ilegalnom posedu. Pretpostavlja se da je motiv jezivog krvavog pira ljubomora.Masakr koji je potresao Srbiju dogodio se juče ujutru, u 1.40, u kafiću „Makijato“ u centru Žitišta. Kako saznajemo, Zlatić je u pomenutom kafiću bio ranije, a kad je video bivšu ženu s drugim, otišao je kući po pušku, vratio se i počeo da puca. Najpre je pucao u sto za kojim je bila njegova bivša supruga Dijana Zlatić sa Stevanom Jojićem, Jelenom Popović i Vladimirom Mijatovićem.Očevici masakra kažu da je juče u toku bila manifestacija „Pile fest“, a centar Žitišta bio je pun ljudi.Vratio se sa oružjem- Sreća je da nema više nastradalih. Zlatić je, možda pola sata pre masakra, došao kolima do kafića. Bilo je mnogo gostiju, a za jednim od stolova pored šanka video je svoju bivšu suprugu sa Stevanom Jojićem, s kojim se navodno zabavljala. Ljubomoran zbog onog što je video, u trenutku je pobesneo i izleteo iz kafića. Na izlazu je viknuo: „Ma sve ću da vas pobijem“ - priča jedan od očevidaca koji nije želeo da mu objavljujemo ime.On dodaje da se Zlatić zaista vratio posle pola sata, tačnije oko 1.30 i prvo pucao u svoju bivšu ženu Dijanu Zlatić (30).- Prvo je ubio nju, Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića, s kojima je stajala za stolom. Potom je nastavio da puca u ostale goste. Prestao je kad je ispraznio okvir s municijom - kaže sagovornik Kurira.Drugi očevidac objašnjava da je pomislio da neko baca petarde dok dve ranjene žene nisu pale na njega.- Odjednom se neko bacio na zemlju. Preko mene je pala jedna devojka, a potom i druga. Dok su ranjene devojke ležale preko mene, odjekivali su pucnji. Nastao je opšti haos, vrisak ljudi čuo se sa svih strana. Ovako nešto nisam video ni u filmovima - rekao je jedan od očevidaca ovog masakra.

Koliko je to sve jezivo izgledalo opisuje i otac mladića koji radi u kafiću.- Rekao mi je da je video dečka kako u naručju drži ranjenu devojku. Bila je sva krvava, čekali su Hitnu pomoć, koja je pokušala da je reanimira, ali bezuspešno. Devojka je preminula njemu na rukama. Mislim da je to bila Jovana - priča sagovornik Kurira koji nas je molio da mu ne objavljujemo ime.

Ljubo Milinović iz Žitišta, otac vlasnika kafića „Makijato“, kaže da je čuo pucnje i da je otišao da proveri šta se dešava.- Zlatića su savladali Isidor Sučević i Milan Majkić. Oni su skočili na njega nakon što je ispalio rafal u deo šanka. Uspeli su da od njega otmu automatsku pušku, ali ne i da ga zadrže do dolaska policije - priča Milinović.Ipak, policija je za svega nekoliko minuta uspela da uhapsi ubicu i privede ga u policijsku stanicu, gde mu je određen pritvor.

Šarao oružjemVEĆINA STRADALA U RVANJU S UBICOMPrema rečima očevidaca, među ubijenima i povređenima najviše je bilo onih koji su pokušavali da spreče pomahnitalog ubicu.- To je bilo bukvalno rvanje s razularenim čovekom, koji je čvrsto držao prst na obaraču. Šarao je oružjem i kosio sve redom - ispričao je uznemireno jedan od svedoka tragedije.

Hvala im!CELA BOLNICA NA NOGAMAMedicinski tehničar Boris Popov celu noć je s kolegama iz bolnice zbrinjavao ranjene i kaže da za 19 godina u bolnici nije doživeo ovakve scene:- Bilo je strašno i potresno i za nas koji radimo ovaj posao. Cela bolnica se digla na noge, doktori i sestre dolazili su od kuće da pomognu. Krvi je bilo na sve strane, a pomogao je bukvalno ko je stigao.

Ministar StefanovićUBICA BEZ IJEDNE PRIJAVE- Zlatić dosad nije imao nijednu prekršajnu, krivičnu ili prijavu za nasilje u porodici, što bi ukazivalo na opasnost - naglasio je ministar policije Nebojša Stefanović u Žitištu.On je sinoć rekao da je policija u njegovoj kući, pored ilegalnog oružja kojim je izvršio zločin, našla još jednu pušku i municiju u ilegalnom posedu. Dijana Zlatić bila je korisnik Centra za socijalni rad Žitišta.- Stručni radnici nisu percepirali bivšeg supruga kao nasilnika, niti je Centru podneta prijava za nasilje u porodici - saopštilo je sinoć Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track