MESEC DANA PRITVORA: Sin ubice iz Mola pripremao osvetnički masakr?!
Foto: Facebook

Daliboru Jovanoviću pronađen pištolj i municija

MESEC DANA PRITVORA: Sin ubice iz Mola pripremao osvetnički masakr?!

Crna Hronika -

MOL - Daliboru Jovanoviću (30) iz Mola, sinu odbeglog dvostrukog ubice Baneta Jovanovića (49) zvanog Safet, određen je pritvor u trajanju do 30 dana zbog neovlašćenog držanja vatrenog oružja i municije.

To je Kuriru potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti. Policija je u utorak, prilikom pretresa Jovanovićeve kuće, u ulici Proleterska u Molu, pronašla pištolj i municiju koju je ilegalno držao. Dalibor Jovanović je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela lišen slobode, određen mu je pritvor i protiv njega se vodi krivični postupak:

Verujemo da je Dalibor spremao masakr kako bi osvetio oca. Možda će se sada utvrditi gde se krije Bane! U proteklih mesec dana Dalibor se sigurno čuo sa ocem i može da otkrije gde se zlotvor skriva - kaže Zagorka Guljaš.Njenog sina Matiju Petrovića, zvanog Boban, pre tačno mesec dana ubio je bivši poslovni ortak Bane Jovanović, a dve njene snahe Renatu i Natašu i maloletnog unuka Petra nasilnik je ranio.

-Prilikom saslušanja, on nije osporio da su oružje i municija pronašeni u kući, ali je ustvrdio da pištolj nije njegov nego očev. To, međutim, nije oružje kojim je 20.marta njegov otac Bane Jovanović, počinio zločin u Bečeju i Molu. Tada je odbegli ubica pištoljskim hicima teško ranio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29) koja je četiri dana kasnije preminula u novosadskom Urgentnom centru. Potom je usmrtio Matiju Petrovića (28) a ranio još četiri osobe, među kojima i jedanaestogodišnjeg dečaka- saznajemo od izvora iz istrage koji dodaje: - Evidentno je da je oružje pronađeno u njihovoj kući u kojoj su zajedno živeli, a krivični postupak vodi se protiv onog lica kod kojeg je pištolj pronađen – kaže izvor iz istrage.U ostalim kućama koje je u utorak, u Molu i Adi, policija pretresla nije pronađeno ništa sumnjivo.

Ubica i dalje u bekstvu

Bane Jovanović, godinama se bavio preprodajom polovnih automobila, a unosan posao načinio ga je bogatim čovekom. Nakon masakra, ilegalnim kanalima je kod Horgoša utekao u Mađarsku, a odande, kako se sumnja, u Nemačku.

(S.U./Blic/Foto. Facebook)

Traže poternicu za ubicu iz Mola

U ZALOG IM OSTAVIO ŽUTOG MINIJA: Pomagači Safeta iz Mola suđenje čekaju u subotičkom zatvoru

ŠVERCERI POMOGLI UBICI DA POBEGNE Nismo gledali vesti, nismo znali da je ubio ljude u Bečeju i Molu

JOŠ JEDNA ŽRTVA U MOLU: Jelena umrla, Safet pobegao u Mađarsku!

SAFETU IZ MOLA NA SAVESTI JOŠ JEDNA ŽRTVA: Preminula Jelena, nevenčana supruga kojoj je pucao u usta

SAFETU IZ MOLA NA SAVESTI JOŠ JEDNA ŽRTVA: Preminula Jelena, nevenčana supruga kojoj je pucao u usta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja